Antena Meniu Search
x

Video Podul de la Voila, principala cale de acces a blindatelor NATO spre poligonul de la Cincu, va fi detonat

Toate convoaiele cu tehnică militară care ajung la Cincu, primul poligon din ţară care găzduieşte un grup de luptă al NATO, trebuie să parcurgă rute ocolitoare. Cel mai scurt drum e închis, pentru că autorităţile nu reuşesc, de mai bine de un an, să refacă un pod peste Olt. Iar o altă rută alternativă este blocată de locuitorii din zonă, furioşi că transporturile le distrug drumurile. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.11.2022, 10:34

Vezi și

Voila, județul Brașov. Aici e nodul de comunicații cel mai rapid din DN1 sau de pe magistrala feroviară 200, la poligonul Cincu, cel care găzduieşte primul grup de luptă al NATO din România. Podul, principala cale de acces spre poligon, e vechi, degradat și nu suportă, spre exemplu, trecerea unor trailere încărcate cu tancuri. A fost închis și a intrat în reparații, în urmă cu mai bine de un an. Acum este blocat şi urmează să fie detonat.

Claudiu Loghin - reporter Observator: Aici este halta Voila, locul în care se descarcă toată tehnica militară sosită în zonă, pe calea ferată. Mai rulăm nici 200 de metri și ajungem la așa numitul pod NATO. Ar fi fost cea mai scurtă cale, pentru transferul de tehnică militară între halta Voila și poligonul Cincu. 

Localnică: E distanță mai mare și ocolire mare.

Localnic: Toată lumea ocolește pe la Dridif, pe la Rucăr. Asta înseamnă ocol mare. Ocol mare. 

Pe acelaşi subiect

Localnicii, furioși că transporturile de tonaj greu le distrug casele și drumurile

Sunt patru rute ocolitoare, toate mai lungi și greu de străbătut. Dintre ele, ruta prin localitățile Dridif și Cincșor a fost blocată de localnicii furioși că transporturile de tonaj greu le distrug casele și drumurile.

laudiu Loghin - reporter Observator: În apropierea localității Cincșor, din județul Brașov, pe o altă așa numită rută NATO, oamenii sunt nemulțumiți de trecerea transporturilor militare grele. Astfel încât și-au amplasat astfel de bucăți din beton, de mari dimensiuni și mare greutate, tocmai pentru a opri trailerele cu tehnică militară să treacă înspre poligonul Cincu. 

Sorin Suciu - primar Cincu: Cred că, pentru a rezolva problema, în sensul să nu mai fie niciodată probleme, trebuie să așteptâm să se facă podul, altă soluție nu cred că este. 

Rezolvarea acestui impas costă 27 de milioane de lei: demolarea podului vechi de la Voila și ridicarea unui pod nou. Potrivit Consiliului Județean Brașov, lucrarea a fost blocată, în ultimul an, din cauza neînțelegerilor înte autorităţi și Hidroelectrica, pe tema modului în care se dezafectează vechiul pod.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Podul de la Voila, principala cale de acces a blindatelor NATO spre poligonul de la Cincu, va fi detonat