Antena Meniu Search
x

Video Poliţia locală Sector 6, plină de analfabeţi. Agenţii au dat foaia goală la examenul grilă, cu cartea de legislaţie lângă ei

Poliţiştii locali din sectorul 6 au fost scoşi la tablă. Primăria vrea să restructureze instituţia şi a început să-i testeze pe agenţi. Rezultatele sunt rusinoase. Unii nu ştiu să scrie deloc în timp ce altii nu ştiu să scrie corect gramatical. Însă cea mai mare problemă rămâne chiar redactarea unui proces verbal.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 20:02

Vezi și

Mitică Pişculescu, personajul lui Caragiale, ar trece cu brio testele pentru a fi poliţist local. Nu şi cei care "veghează" acum la "siguranţa cetăţenilor". După 11 ani în care nimeni nu le-a verificat cunoştinţele, poliţiştii locali au fost nevoiţi să rezolve cinci teste grilă şi, colac peste pupăză, să redacteze un proces verbal. Şi nu oricum. La examen au avut la dispoziţie cărţile de legislaţie. Insuficient. Unii au dat foaia goală la finalul examenului. Alţii mai bine nu scriau nimic. Unul a mutat cratima de la locul ei, altul a uitat de banala cratimă şi a inventat cuvântul "iam".

Din 163 de poliţişti, doar 85 au luat notă de trecere

Din fericire, a fost completat de un coleg, care a dat dovadă de exces de zel: "V-a fi sancţionat". Coroniţa îi revine poliţistului local care, supărat că "este scos la tablă", a recunoscut, ironic sau nu, că nu ştie să scrie şi să citească. Bilanţul testului: din 163 de poliţişti, doar 85 au luat notă de trecere.

Remus Olaru, şef birou Poliţia Locală Sector 6: Mediocritatea în societatea românească de acum este prezentă pe toate palierele sociale. Inclusiv la poliţia locală. Da. Inclusiv la poliţia locală.

Pe acelaşi subiect

Ne întrebăm cum sancţionează un poliţist local consumul de alcool în spaţiul public, când nu ştie cum se scrie corect cuvântul "alcol". Încearcă să ne răspundă şeful lui:

Remus Olaru, şef birou Poliţia Locală Sector 6: Am fi dorit să parcurgem o etapă de pregătire, de îmbunatăţire a calităţilor, a skillsurilor poliţistilor inainte de testare.

Însă chiar poliţiştii locali recunosc că au primit indicaţii şi au avut timp să se pregătească de examen.

Valeriu Toma, poliţist local: Ni s-a dat tematica înainte, despre cât de cât despre ce să citim, să invătăm. Am avut din legea 155, legea poliţiei locale, am avut din ordonanţa 27 cu petiţiile.

Reporter: Unde aţi greşit?

Valeriu Toma, poliţist local: Bănuiesc că pe la procesul verbal acolo. La sancţiune, era sancţiunea mai mare şi eu i-am dat-o mai mică.

Noroc că foştii gardieni publici sunt, în realitate, doar ajutoare de proces verbal.

Remus Olaru, şef birou Poliţia Locală Sector 6: Procesul verbal este tiparit, este tipizat. Trebuiau sa completeze practic cifre, litere ale actelor normative. A fost greu că a trebuit să-l scrie de mână.

Testările au fost cerute chiar de primarul Sectorului 6, care vrea să reducă numărul poliţiştilor locali de la 400 la 300.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Poliţia locală Sector 6, plină de analfabeţi. Agenţii au dat foaia goală la examenul grilă, cu cartea de legislaţie lângă ei