Antena Meniu Search
x

Poliţist sucevean, prins cum cară morții la înmormântări. "Dacă îl cauți la Poliție, nu-l găsești, el cară morții din spital, de la Ilișești!"

Un poliţist din comuna Bălăceana, judeţul Suceava, suspectat că a administrat o firmă de servicii funerare prin intermediul căreia s-a ocupat de 43 de ceremonii de înmormântare, în perioada august – decembrie 2017, a fost plasat sub control judiciar.

Un poliţist din comuna Bălăceana, judeţul Suceava, suspectat că a administrat o firmă de servicii funerare prin intermediul căreia s-a ocupat de 43 de ceremonii de înmormântare, în perioada august – decembrie 2017, a fost plasat sub control judiciar.

Bărbatul este cercetat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, anchetatorii au făcut, marţi, şase percheziţii, printre care una la sediul unui post de poliţie din zona rurală a judeţului Suceava, domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice.

În urma percheziţiilor, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduse pentru audieri cinci persoane, între care şi poliţistul cu pricina. 

”S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de lucrătorul de poliţie menţionat (agent de poliţie care îşi exercită atribuţiile de serviciu în cadrul unui  post de poliţie din zona rurală a judeţului Suceava), pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, în formă continuată”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în perioada august – decembrie 2017, poliţistul de la secţia din Bălăceana a administrat o societate de prestări servicii funerare, ocupându-se de 43 de ceremonii de înmormântare şi a vândut 35 de coroane funerare către diverşi clienţi.

Mai mult, potrivit anchetatorilor, agentul a transportat morţii la înmormântări cu maşina, deşi avea permisul suspendat.

Agentul de poliţie a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

“Azi câți au murit?” 

Presa locală a semnalat, anul trecut, activitatea cel puţin dubioasă a poliţistului.

Obiectiv de Suceava a scris cum agentul a făcut bani frumoşi de pe urma deceselor survenite la Spitalul de Ingrijiri Paliative Ilișești.

Potrivit jurnaliştilor suceveni, care cita declaraţiile angajaţilor spitalului, poliţistul a preluat zeci de pacienţi decedaţi de la unitatea spitalicească.

Omul legii mergea şi prelua cadavrele în timpul programului chiar și în uniformă de polițist.

“Polițistul de la Bălăceana vine zilnic să vadă care e treaba. In ultima vreme nici nu mai salută. Intreabă doar: “Azi câți au murit?” Dacă îl caută cineva la Poliție, în Bălăceana, unde lucrează, nu-l găsește, că el stă toată ziua la Ilișești, ori la spital, ori la firmă.

Vine aici parcă ar fi pe moșia lui. Vorbește urât cu noi și de multe ori a menționat că este prieten cu patronii și dacă ceva nu ne convine, suntem libere să plecăm”, a povestit atunci o asistentă de la Spitalul de Ingrijiri Paliative Ilișești pentru Obiectiv de Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Poliţist sucevean, prins cum cară morții la înmormântări. "Dacă îl cauți la Poliție, nu-l găsești, el cară morții din spital, de la Ilișești!"