Antena Meniu Search
x

Video Poliţista agresată, eroină în Botoşani: A fost decorată cu cea mai înaltă distincţie şi a salvat o copilă ţinută ostatică de către tată

România fără de lege şi fără respect faţă de uniformă. O poliţistă a fost lovită cu brutalitate de bărbatul pe care încerca să-l încătuşeze! Totul, în timp ce prietenii individului trăgeau de ea şi de colegul ei ca să împiedice arestarea. Tânăra este decorată cu cea mai înaltă distincţie din Poliţia Română, iar în urmă cu trei luni a salvat o fetiţă de trei ani pe care tatăl o ţinea ostatică.

de Andra Dolana

la 22.08.2021, 01:25

Vezi și

După minute în şir în care au tras de ea, au jignit-o şi au şicanat-o, poliţista e lovită puternic. Forţa pumnului o lipeşte de luneta unei maşini. Tânăra se clatină, face câţiva paşi nesiguri şi se întoarce să-şi ajute colegul. 

Cei doi poliţişti din imagini au răspuns unui apel la 112, în care se reclama un scandal în faţa unui bar din Botoşani.Totul ar fi pornit de la un loc de parcare. Bărbatul de 31 de ani le-ar fi reproşat tinerilor din maşină că au parcat pe interzis. 

''Fetele s-or certat cu băiatul şi după nu ştiu că eu eram în bar. Nu e băiat violent, el întotdeauna vine bea o bere, două şi pleacă.'' 

Agresiv, băut şi nervos, individul n-a vrut nicicum să colaboreze cu poliţia, aşa că oamenii legii au decis să-l aresteze. Ca la un semnal, prietenii individului s-au făcut scut. I-au împins pe poliţişti şi au încercat să-i tragă de lângă prietenul lor tot mai agresiv.  Nici după ce poliţista e lovită, nu se potolesc.  Abia la venirea întăririlor îşi schimbă discursul. 

Pe acelaşi subiect

Odată încătuşat, scandalagiul a fost dus direct la Psihiatrie, unde a stat până şi-a revenit din beţie. Azi a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri. Tânărul are dosar penal pentru ultraj şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Culmea, cunoscuţii continuă să îl apere. 

''Nu îl cunosc scandalos, eu îl cunosc ca un băiat cuminte.'' 

''Omul, când încercau să îl încătuşeze, o făcut omul aşa cu mâna. Eu n-am văzut că a lovit-o.''

Cei cinci prieteni ai tânărului au fost amendaţi fiecare cu câte 6 mii de lei pentru ultraj. 

Poliţista este decorată cu cea mai înaltă distincţie din Poliţia Română

Poliţista agresată are nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale pentru că şi-a făcut meseria. Iulia Froicu are doar 23 de ani şi este eroină în Botoşani. Era angajată doar de 11 luni, când a fost decorată cu "Emblema de Onoare", cea mai înaltă distincție din Poliția Română pentru că a salvat cu mult curaj viaţa unui bărbat. În urmă cu trei luni, Iulia a făcut din nou cinste uniformei: a convins un tată care îşi ţinea ostatică fetiţa să o elibereze. Pe invidul agresiv şi prietenii lui, uniforma a reuşit doar să-i agaseze şi mai tare.

Ionuț Andrei Pop, vicepreședintele Europol: În lipsa unei legislaţii vehemente care să protejeze poliţistul în faţa agresorilor observăm o creştere alarmantă a cazurilor de ultraj. 

Poliţiştii cred că nu mai au autoritate pentru că legea nu-i ajută. Şi asta îi face ţinta dispreţului şi agresiunilor la intervenţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Poliţista agresată, eroină în Botoşani: A fost decorată cu cea mai înaltă distincţie şi a salvat o copilă ţinută ostatică de către tată