Antena Meniu Search
x

Pompierii ISU au dat la rame pentru că nu le-a pornit motorul. Prima victimă, salvată de un pescar

Martorii prezenți la accidentul cu elicopterul SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol din Constanța au semnalat faptul că pompierii ISU Dobrogea care au făcut parte din operațiunea de salvare nu au folosit motorul bărcii

Vezi și

Martorii prezenți la accidentul cu elicopterul SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol din Constanța au semnalat faptul că pompierii ISU Dobrogea care au făcut parte din operațiunea de salvare nu au folosit motorul bărcii

Pentru a ajunge la epava elicopterului, unde se aflau blocate victimele accidentului, aceștia au vâslit, deși motorul se afla în barcă! Din acest motiv, timpul pentru parcurgerea distanței de la mal până la locul prăbușirii aparatului de zbor s-a dublat.

O parte dintre oamenii prezenți la fața locului spun că explicațiile care au apărut până acum pentru această greșeală de operare sunt că motorul era defect sau că pompierii ar fi pierdut cheile.

Potrivit lui Gheorghe Iorov, martor al tragediei, prima victimă salvată a fost adusă la mal de o barcă cu motor aparținând unor pescari, care au ajuns mai repede decât pompierii la epavă.

De altfel, martorii, care văzut cum s-a întâmplat totul, povestesc că după prăbușirea elicopterului, echipajele de salvare au ajuns târziu și critică modul în care s-a desfășurat toată operațiunea.

„Am văzut cum s-a prăbușit. Elicopterul s-a apropiat lin de apă și am tot crezut că la un moment dat se va ridica, dar asta nu s-a întâmplat. S-a lovit de apă și parcă s-a rupt în două. Se putea auzi cum oamenii din elicopter strigau: Ajutor! Salvați-ne! Echipajele de salvare au venit relativ târziu. Modul de reacție al echipajelor de salvare nu a fost cel pe care îl așteptam! Au venit după trei sferturi de oră. Dacă ajungeau în primul sfert de oră se mai puteau salva vieți“, a declarat pentru Reporter NTV un martor care a asitat la toată tragedia.

Video foto: Neptun TV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pompierii ISU au dat la rame pentru că nu le-a pornit motorul. Prima victimă, salvată de un pescar