Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Povestea lui Mişu, câinele depresiv care stă toată ziua într-un colţ al cuştii. A fost traumatizat şi abandonat, iar acum are nevoie de o familie

De la traumă la încredere e un drum lung şi foarte greu, uneori imposibil. Mai ales în cazul animalelor maltratate. Povestea unui câine recuperat de la un adăpost din Târgu Jiu a înduioşat internetul. Mişu are şapte ani şi a ajuns în grija celor de la centrul Speranţa într-o stare îngrozitoare. Refuză să mănânce şi nu lasă pe nimeni să se apropie. Şi totuşi, o mână de oameni încearcă recuperarea lui.  E nevoie şi de ajutorul nostru pentru asta: putem să-l vizităm şi, în momentul în care va fi posibil, să-l adoptăm. 

de Ana Grigore

la 15.10.2024 , 17:40

Este imaginea care a frânt mii de inimi. Într-un colţ al cuştii, întors cu faţa la zid şi cu privirea speriată, stă Mişu. Un câine abandonat şi traumatizat apoi într-un centru din Târgu Jiu. Ajuns în grija voluntarilor de la adăpostul Speranţa, Mişu refuză să mănânce şi nu interacţionează cu nimeni. E în depresie profundă.

Mişu a trăit o viaţă grea până să ajungă la Adăpostul Speranţa

"Sunt şase cătei care au ajuns în adăpostul nostru de la Targu Jiu, de la adapostul public, unde e o poveste scurta si dureroasa. Se omoară, se maltratează, cainii sunt traumatizati, iar Misu, alaturi de ceilalti cinci, au avut norocul si au ajuns la noi. Mişu, aici in padoc, este un caine trist. Cred ca a fost brutalizat, lipsa de mancare, foarte mult zgomot, foarte multi caini in jurul lui", spune Anca Tomescu, medic veterinar.

Vezi și

Recuperarea lui Mişu e lungă şi grea. Trebuie să prindă din nou încredere în oameni, ca mai apoi să poată fi adoptat. Deocamdată, acest lucru nu e posibil. Medicii şi voluntarii încearcă din răsputeri să se apropie de el.

Pe acelaşi subiect

Are nevoie de o familie iubitoare ca să-şi recapete încrederea în oameni

"Credeam ca nu o să mai folosesc această mânuţă. Aceasta este mânuţa de lemn, pe care am adus-o noi de acasa, cu care incercam sa ne apropiem de căţeii foarte traumatizati. Punem aici recompensa  si incercam sa ne apropiem de ei pentru a vedea ca nu suntem oameni rai, incetul cu incetul", spune Anca Tomescu, medic veterinar.

"El este un caine care din pacate nu isi foloseste nici macar mirosul, nu isi foloseste nasul. Ceea ce inseamna ca este foarte inchis in el, nu vrea sa faca cunostinţă cu nimeni, vrea sa fie el cu el si trebuie sa lucram la partea asta. Durează minim o luna de zile, maxim cinci luni de zile pana il invatam sa comunice cu omul, sa prinda incredere in om", spune Robert Munteanu, psiholog canin.

Reprezentanţii Adăpostului Speranţa fac totuşi apel la oameni să vină să-l viziteze, pentru ca Mişu să înveţe că poate şi merită să fie iubit. Şi poate, într-o zi, să îşi găsească locul într-o familie. 

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Povestea lui Mişu, câinele depresiv care stă toată ziua într-un colţ al cuştii. A fost traumatizat şi abandonat, iar acum are nevoie de o familie