Antena Meniu Search
x

Vești proaste de la meteorologi. Noi furtuni sunt anunțate în zonele deja afectate de ploi și vijelii

Primul cod roşu de furtună din istoria României a făcut ravagii în judeţul Galaţi. A plouat cât pentru trei luni, iar grindina a distrus maşini şi acoperişuri. A fost vreme extremă în jumătate de ţară.

Vezi și

Primul cod roşu de furtună din istoria României a făcut ravagii în judeţul Galaţi. A plouat cât pentru trei luni, iar grindina a distrus maşini şi acoperişuri. A fost vreme extremă în jumătate de ţară, dar veștile proaste continuă să vină și pentru duminică.

După două zile cu precipitații, meteorologii ANM anunță din nou ploi și vijelii.

Alina Şerban, meteorolog ANM: În multe zone din ţară, cantităţile de apă vor depăşi local 40 de litri pe metru pătrat şi, izolat, chiar 60 - 80 de litri pe metrul pătrat.

Iar o nouă furtună puternică va lovi curând. Sâmbătă, de la ora 21.00, un cod portocaliu de ploi şi vijelii a fost emis pentru partea de nord-est a ţării. Centrul rămâne, deocamdată, sub cod galben.

Vijelia a lovit necruţător, sâmbătă noapte. Pe bandă rulantă, meteorologii au emis nu mai puţin de 99 de avertizări de vreme severă imediată.  În judeţul Galaţi a fost cel mai rău. A fost dat primul cod roşu de furtună din istorie. 

Înainte de ora 11 seara, se acumulaseră deja 100 de litri pe metru pătrat. Cât pentru două luni. Într-o oră au mai căzut încă 80 de litri. Au fost pagube în 120 de gospodării. 

A dat-o Dumnezeu! Dumnezeu ne-a dat plantele, ni le ia. Asta e situaţia, nu avem ce face.

Ce să faci, asta-i viaţa! Când nu vine, nu vine deloc, când vine, vine, spun localnicii.

Puhoiul a luat şi maşini pe sus. În Smârdan, prăpădul a venit de la grindină. Piatra a căzut fără întrerupere timp de o jumătate de oră. Gheaţa a distrus maşini şi acoperişuri.

Furtunile de vineri au făcut pagube în 44 de localităţi din 16 judeţe. În Vâlcea, un bărbat de 57 de ani a fost luat de viitură şi găsit mort la un kilometru distanţă.

Vremea extremă a continuat şi sâmbptp. La Iaşi, o ploaie torenţială de zece minute a inundat oraşul. Timp de o oră, circulaţia tramvaielor a fost blocată. 

Apa a intrat şi în curţile din centrul oraşului. Din cauza ploilor,  un drum naţional care face legătura între Vaslui şi Bacău s-a surpat. Probleme mari sunt şi în judeţul Mureş. În Lunca Bradului, viitura a rupt opt poduri şi a smuls pereţii unei case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Vești proaste de la meteorologi. Noi furtuni sunt anunțate în zonele deja afectate de ploi și vijelii