Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri pentru Sunwaves şi Beach Please 2023. Ce-i aşteaptă pe cei 75.000 de turişti care vor lua cu asalt litoralul

Cu 24 de ore înainte să înceapă marea nebunie de 1 Mai pe litoral, autorităţile promit că au lucrurile sub control. În zonă vor fi trimişi mai mulţi jandarmi şi poliţişti. Peste 75.000 de turişti vor ajunge pe litoral, cei mai mulţi la festivalurile Sunwaves şi Beach Please. Ei vor găsi, însă, plaje neamenajate şi staţiuni nepregătite.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 26.04.2023, 19:50

Vezi și

Peste 200 de poliţişti vor patrula în următoarele şase zile prin staţiunile de pe litoral. 100 de jandarmi vor face razie printre zecile de mii de spectatori care vor veni la cele două mari festivaluri de muzică de la Mamaia Nord şi Costineşti. Alături de ei vor fi şase experţi de la Centrul de Prevenire Antidrog. Misiunea lor este să evite scandalurile de anul trecut, când 11 spectatori de la festivalurile Sunwaves şi Beach Please au fost prinşi cu stupefiante.

Semne de întrebare sunt şi în legătură cu plajele

"Specialiştii din Constanţa se vor aduna în mijlocul tinerilor care vor petrece în cluburi şi vor participa la evenimentele artistice pentru a-i informa cu privire la riscurile asociate consumului de droguri", a declarat George Nicolae, Centrul de Prevenire Antidrog Constanţa. Autorităţile dau asigurări că situaţia va fi sub control, deşi la mare vor ajunge weekendul acesta peste 75.000 de oameni. Calculele arată un poliţist la 300 de turişti şi un specialist antidrog la 12.500 de oameni.

Semne de întrebare sunt şi în legătură cu plajele. Licitaţiile sunt în plină desfăşurare, aşa că zeci de parcele sunt fără stăpân. 160 de zone de plajă au fost închiriate, dar turiştii de 1 Mai le-ar putea găsi dezolante, fără toalete, şezlonguri şi beach baruri. În puţinele zone amenajate cum trebuie, confortul ar putea costa mai mult decât anul trecut. "Operatorii care au câştigat aceste suprafeţe de plajă nu au timpul necesar, timp de mai multe luni de acum încolo, să obţină autorizaţiile pentru construire. Nimeni nu are profit în doi ani aşa încât să-şi amortizeze preţul pe care l-au licitat oamenii acum", a declarat Corina Martin, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității.

Un fenomen rar a abătut atenţia de la plajele nepregătite. La Olimp, marea s-a înroşit. De vină au fost curenţii puternici care au scos la suprafaţă argila şi oxidul de fier de pe fundul apei. "Temperatura mării este în continuare foarte scăzută, undeva 10 - 12 grade şi în consecinţă nu ne putem imagina o eventuală explozie a algelor de culoare roşiatică. E nevoie de o termperatură mai mare pentru ca populaţia acestora să se dezvolte", a declarat Adrian Bîlbă, biolog. Marea şi-a recăpătat, însă, rapid culoarea şi promite să nu facă surprize neplăcute turiştilor de 1 Mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Pregătiri pentru Sunwaves şi Beach Please 2023. Ce-i aşteaptă pe cei 75.000 de turişti care vor lua cu asalt litoralul