Meniu
Search
x

Premierul Florin Cîțu a aprobat solicitarea către Comisia Europeană ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a fost aprobată marţi transmiterea către Comisia Europeană a cererii ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

De Iulia Iancu la 12.01.2021, 17:21
  • Premierul Florin Cîțu a aprobat solicitarea către Comisia Europeană ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Şeful Executivului a adăugat că aceste doze vitale vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane.

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetăţeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.

Am aprobat astăzi (marţi - n.r.) transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală.

În plus faţă de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna şi contractate deja de România. Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieţi salvate şi un pas în plus câştigat împotriva COVID-19”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Premierul Florin Cîțu a aprobat solicitarea către Comisia Europeană ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman