Premierul Florin Cîţu, anunţ despre programările pentru vaccinarea anti-Covid. Cine va primi serul în perioada următoare

De Veronica Micu.
Publicat: 17.01.2021, 10:25.
Actualizat: 17.01.2021, 10:31

Florin Cîţu continuă campania de promovare a vaccinării. Premierul scris astăzi pe Facebook un mesaj despre etapa a doua de vaccinare, etapă pentru care deja 90% din locurile disponibile pentru următoarele trei săptămâni au fost ocupate.

Premierul Florin Cîţu, anunţ despre programările pentru vaccinarea anti-Covid

Premierul Florin Cîţu, anunţ despre programările pentru vaccinarea anti-Covid

Inquam Photos / Octav Ganea

"Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine.

Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare", a anunțat premierul în urmă cu puțin timp, pe Facebook.

Ieri, Florin Cîțu s-a vaccinat anti-Covid, la Spitalul Militar Carol Davila.

Premierul României a mers la vaccinare îmbrăcat cu un tricou alb cu mesajul "#Împreună învingem pandemia".

Nu am simţit când mi-a facut vaccinul

La scurt timp după ce s-a vaccinat, Florin Cîțu a declarat că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este ca peste 10 milioane de români să fie vaccinaţi până în septembrie.

"Foarte, foarte uşor. Chiar nu am simţit nimic. Nu am simţit când mi-a facut vaccinul. Mă bucur că m-am vaccinat, am făcut-o pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi bineînţeles să dau un semnal de alarmă pentru toţi românii. Am văzut acest semnal că românii vor să se vaccineze şi e în interesul de a se înscrie pe platoformă, orice este nevoie să vină din partea mea pentru a-i convinge pe câţi mai mulţi români să se vaccineze, o voi face.

Este important să înţelegem că împreună cu păstratea măsurilor de restriţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem îninge această pamndemie. Rămânem la acelaşi obiectiv, 10 milioane 400 de români vaccinaţi până în septembrie", a declarat Florin Cîţu.

Premierul a ţinut să mai precizeze că se lucrează nonstop la platforma de înscriere, care a cedat chiar în prima zi.

"Se lucrează nonstop la platformă, locurile sunt determinate şi de numărul de vaccinuri. Eu repet, aş vrea să mă uit la mesaje pozitiv: Foarte, foarte mulţi români vor să se vaccineze şi cum săptămâna trecută am contactat încă 8 milioane de doze ca să mă asigur că avem în trimestrul II, cum vor apărea şi alte vaccinuri vom lua mai multe".

Klaus Iohannis, vaccinat cu o zi înainte

Vineri s-a vaccinat și președintele Klaus Iohannis, care a dat, astfel, startul celei de-a două etape a imunizării anti-COVID.

"E o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, e eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție, ne vor scoate din pandemie", a spus președintele, vineri, după vaccinare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.