Antena Meniu Search
x

Premierul interimar Nicolae Ciucă: Infirmăm fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou

Premierul interimar Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi analizat proiectul de hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă. "(...) cu această ocazie, practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou", a subliniat Ciucă.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 11.12.2020, 11:04

Nicolae Ciucă, în prima conferință de presă în calitate de premier interimar
Nicolae Ciucă, în prima conferință de presă în calitate de premier interimar - Facebook / Guvernul României
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Astăzi în şedinţa de Guvern vom lua o hotărâre de guvern prin care... vom analiza proiectul de hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou", a anunţat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de vineri.

El s-a referit şi la situaţia carantinării unor localităţi.

"Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi avem o situaţie pe care va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei", a spus premierul interimar.

Număr uriaş de cazuri COVID în Bucureşti

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a detaliat situaţia în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, potrivit News.ro.

"La nivelul Bucureştiului, dacă luăm din data de 6 decembrie până în ziua de astăzi avem un număr de 9.070 de cazuri suplimentare care au apărut, până în ziua de ieri. Asta va înseamna că o să avem o presiune mai mare pe sistemul medical în zona Bucureştiului şi zonele probabil limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică.

Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie care probabil vom începe să o vedem în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. La nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat cu domnul prefect pentru intensificarea controalelor şi intensificarea măsurile de implementare a ce există acum în reglementările noastre", a explicat Arafat.

Premierul interimar a îndemnat la responsabilitate

"Trebuie să dăm un mesaj şi de la această masă, nu numai din postura de responsabili a ceea ce înseamnă execitarea actului guvernal, ci din postura de cetăţeni, de părinţi, de rude, pentru că intră în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să acţionăm astfel încât să putem să limităm tot ceea ce înseamnă factori de risc pentru răspândire şi cred că este o responsabilitate personală, este o responsabilitate civică şi oamenii au puterea să înţeleagă cât de critică este situaţia şi prin contribuţia fiecăruia putem să complementăm măsurile luate la nivel instituţional", a subliniat Nicolae Ciucă.

La rândul său, Arafat a menţionat câteva măsuri luate în ultimele zile.

"Asta este distribuirea generatoarelor de oxigen individuale la spitale ca să creştem capacitatea numărului paturilor de oxigen. A fost începută distribuirea a 500 de generatoare pe care astăzi şi mâine cred că o finalizăm şi la Bucureşti şi în alte judeţe, urmează încă 500 să fie livrate şi a mai fost semnat un acord cadru pe 2.000 de capacitate mai mare, de 10 litri pe minut, tot individuale, care urmează să fie livrate în următoarele două, trei săptămâni. Noi creştem capacitatea împreună cu colegii mei din Ministerul Sănătăţii, dar va trebui totuşi populaţia să participe cu noi în acest eforit să reducem impactul cât mai mult posibil", a spus Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Premierul interimar Nicolae Ciucă: Infirmăm fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou