Antena Meniu Search
x

Video Președintele Klaus Iohannis, alături de Carmen Iohannis la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu

Mii de credincioşi din toate coţurile ţării au sărbătorit azi noapte Învierea Domnului. În Timişoara, de exemplu, după ce au luat lumină, creştinii catolici au participat la sfânta slujbă, oficiată în patru limbi diferite. În Alba, s-au rugat pentru sănătate şi pace în lume, iar în Mureş, după slujbă, au înconjurat centrul oraşului. De la Sibiu, au primit urări din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 12:47

Vezi și

Preşedintele Klaus Iohannis împreună cu soţia sa au luat parte la  slujba de Înviere de la Biserica romano catolică Sfânta Treime din Piaţa Mare. 

Sute de credincioşi catolici s-au adunat şi la Domul Romano-Catolic din Timişoara pentru a sărbători Învierea Domnului. După ceremonia binecuvântării focului, preoţii şi credincioşii au intrat în lăcasul de cult, unde s-a oficiat o slujbă în 4 limbi: germană, maghiară, română şi italiană. 

În Târgu Mureș, după slujba de înviere, mii de enoriași au înconjurat centrul orașului

Credincioşii s-au adunat şi în Alba, pentru a lua lumină şi a se bucura de marea sărbătoare. Aceștia au lua parte la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Hristos Înviat.

Pe acelaşi subiect

În Târgu Mureș, după slujba de înviere, cei trei mii de enoriași au ieșit din biserică și au înconjurat centrul orașului. Iar, astăzi, la Sfânta Liturghie, credincioşii vor aduce mâncările pregătite de Paşte care vor fi sfinţite de către preoți. 

Şi în Capitală, credincioşii catolici au sărbătorit Învierea.

Catedrala Sfântul Iosif a fost plină. Aproximativ un milion de români sărbătoresc astăzi Învierea Domnului, cele mai mari comunităţi de catolici sunt în Transilvania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Președintele Klaus Iohannis, alături de Carmen Iohannis la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu