Prietenul criminalului Lepa, lăsat liber după ce şi-a bătut iubita

De Redactia Observator.
Publicat: 06.06.2019, 19:27.
Actualizat: 06.06.2019, 19:29

Poliţistul din Timiş ucis în misiune a fost înmormântat cu onoruri militare în aceeaşi zi în care ucigaşul său a ajuns după gratii. Ionel Lepa a fost scos din spital cu trupele speciale. Şeful Poliţiei Române a lăcrimat la căpătâiul agentului asasinat.

Poliţistul din Timiş ucis în misiune a fost înmormântat cu onoruri militare în aceeaşi zi în care ucigaşul său a ajuns după gratii. Ionel Lepa a fost scos din spital cu trupele speciale. Şeful Poliţiei Române a lăcrimat la căpătâiul agentului asasinat, dar tot nu a putut veni cu lămuriri despre moartea lui Cristian Amariei. Rămân multe semne de întrebare, dar şi un val de revoltă pentru lipsurile din sistem, care pot ucide din nou.

Zeci de poliţişti din toată ţara au format un culoar în faţa cimitirului din Recaş. Prin mijlocul lor, agentul Cristian Amariei a fost condus pe ultimul drum. Militarii au cărat pe braţe sicriul învelit în tricolor. În memoria camaradului lor, au tras mai multe focuri de armă.

Prietenul criminalului Lepa, sub control judiciar după ce şi-a bătut iubita

Vizibil emoţionat, şeful Poliţiei Române a stat alături de soţia şi de cei doi copii ai agentului ucis în misiune. Dincolo de durere, a fost revoltă. De cinci zile, şefii lui Cristian Amariei păstrează tăcerea.

Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliţie: Să stiţi că ce s-a întâmplat la Recaş zilele ăstea se poate întâmpla oricând în România, oriunde. Trebuie să ai o maşină performantă, să ai un armament în dotare, să ai un echipament de protecţie ca să îţi confere şi ţie acea siguranţă

Înainte de ceremonia de înmormântare, poliţistul a fost înaintat în grad post-mortem şi decorat cu Emblema de Onoare.

În timpul slujbei, criminalul poliţistului a fost externat din spitalul din Timişoara, unde a fost operat şi ţinut sub tratament. Flancat de Trupele Speciale, Ionel Lepa a fost dus la Penitenicarul Popa Şapcă. În timpul perioadei de carantină, va purta cătuşe.

Olimpia Oprea, manager Spitalul Municipal Timişoara: Pe perioada internării nu au fost probleme, starea este bună. Nu voia să mănânce ca să nu fie transportat la grupul sanitar, la baie. Asta a fost afirmaţia dânsului. Nu voia să ajungă la baie pentru că nu voia să fie transportat de "ăştia". Aşa le-a spus el poliţiştilor

Între timp, au apărut imagini surprinse de camerele de supraveghere din Remetea, la doar opt ore de la moartea agentului. Pe filmare, se vede ambulanţa chemată de prietenul care l-a găzduit pe Lepa în casa bunicii sale. Sub pretextul că iubita lui e însărcinată, a cerut calmante.

Daniel Boaru, prietenul criminalului şi bărbatul surprins în imagini, a fost reţinut ieri, după ce şi-a bătut iubita în faţa unui bar. Astăzi, a fost audiat, apoi a fost lăsat liber, sub control judiciar. Deocamdată, în procesul lui Ionel Lepa el nu are nicio calitate.

Colegii lui Cristian Amariei fac acum un apel umanitar. Le cer românilor impresionaţi de tragedia familiei să doneze bani pentru cei doi copii rămaşi orfani.

"Pentru băieții lui Cristian, cuvântul tată este doar o amintire dureroasă. Nu putem să-l aducem înapoi, dar hai să încercăm să le ușurăm existența", este mesajul transmis de poliţişti.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.