Antena Meniu Search
x

Video Prima maşină electrică buggy creată de la 0 din fier vechi, de patru studenţi români. Ce viteză prinde vehiculul

Până când fac autorităţile drumuri, fac studenţii maşini de domeniul Science Fiction. Cum transformi o bucată de fier într-o maşină electrică? Iei patru studenţi cu imaginaţie, faci o echipă şi organizezi un concurs de invenţii. Aşa a ieşit un buggy electric senzaţional la Galaţi. Echipa Observator s-a plimbat astăzi în premieră cu mașina electrică.

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 11:40

Vezi și

Student: Acum pornim. Ăsta e întrerupătorul, îi dăm putere controler-ului, există un led verde pe spate, dar nu cred că puteţi să-l observaţi. E deja pe faţă. Luăm piciorul de pe frână şi pornim. 

Este unul dintre studenții care au muncit ca acest proiect să prindă viață. În doar câteva luni, maşina s-a transformat dintr-o bucată de fier vechi într-o bijuterie... electrică. 

Tudor Bogos, student: Avem 4 baterii, fiecare 12 volți, legate-n serie, motorul pe spate, întrerupător şi în spate e controler-ul care este practic creierul maşinii.

Munca de echipă, cheia pentru un rezultat impresionant

Pe acelaşi subiect

Echipa este formată din patru studenți. Fiecare a avut contribuția lui la realizarea mașinii. Unul a muncit la partea electrică, altul la proiectare și restul la mecanică și design. 

Mihăiţă Năstase, student: Eu mi-am imaginat, împreună cu colegii, cum ar arăta sasiu şi l-am desenat într-un program şi l-am moderat 3D. 

Au avut emoții pentru că o parte dintre piese au fost comandate tocmai din China. Dar într-un final au reușit.

Adrian Obreja, reporter Observator: Dintr-o bucată de fier vechi, cum arăta această caroserie, după câteva luni de muncă, studenţii au reuşit să o transforme într-o maşină electrică care prinde 40 de kilometri pe oră. 

Mașina va mai fi îmbunătățită. Și va trece şi prin câteva teste specifice.

Cătălin Fetecău, profesor al Facultăţii de Inginerie: Cel mai mult vreau să le mulțumesc tinerilor noștri studenți care au cuplat la această idee, iată au cuplat atât de bine încât aceasta mașină functioneaza. Și se pot deplasa cu ea. Ea nu a văzut până acum asfaltul. Nu. Astăzi, acum câteva ore am adus-o aici. 

Mașina va fi prezentată mâine în cadrul unui concurs de invenții ce va avea loc la Galați. La concurs vor participa aproximativ 20 de echipe de studenți din toată țara. Iar mașina electrică buggy are toate șansele să devină câștigătoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Prima maşină electrică buggy creată de la 0 din fier vechi, de patru studenţi români. Ce viteză prinde vehiculul