Antena Meniu Search
x

Prima misiune a salvatorilor români în Turcia. Echipa RO-USAR încearcă să salveze o familie prinsă sub dărâmături

Echipa de căutare-salvare RO-USAR participă, marţi după-amiază, la prima misiune în Turcia, încercând să găsească şi să recupereze o familie formată din trei persoane, inclusiv un copil, care a fost prinsă sub dărâmături, la Antakya, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 14:24

”În aceste momente, echipa de căutare-salvare a României se află într-o misiune de identificare şi recuperare a unei familii (soţ, soţie şi copil) surprinse sub dărâmături, în oraşul Antakya. Din informaţiile pe care le avem la acest moment, părinţii răspund la comunicările cu echipa noastră. Clădirea este prăbuşită complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut 9 etaje”, a transmis IGSU.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune a intervenţiei echipelor venite în sprijin.

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, unde a început să construiască baza de operaţii şi a făcut prima misiune de recunoaştere, anunţa, marţi dimineaţă, IGSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Prima misiune a salvatorilor români în Turcia. Echipa RO-USAR încearcă să salveze o familie prinsă sub dărâmături