Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu "Rambo", după eliberarea în sălbăticie. Vânat cu drone şi camere cu termoviziune, ursul a fost găsit lângă o rafinărie

Epopee cu deznodământ fericit în cazul ursului din Ploieşti. Rambo, aşa cum a fost numit animalul sălbatic, a fost capturat noaptea trecută, după aproape o lună de căutări fără succes. Animalul a fost prins lângă rafinăria de la marginea oraşului şi, în această după amiază, a fost eliberat în pădure, la limita judeţelor Prahova şi Braşov. 

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 20:09

Vezi și

Sunt primele imagini cu Rambo în libertate. Animalul sălbatic se joacă pe iarbă, în Pasul Tabla Buţii. Autorităţile i-au dat drumul în munţi, la aproape 100 de kilometri distanţă de oraş. Timp de o lună, Rambo a fost cel mai căutat animal din Ploieşti, după ce a băgat spaima în localnici şi autorităţi deopotrivă. 

Ursul a păcălit aproape o lună autorităţile

Sălbăticiunea a fost căutată zile şi nopţi la rând de vânători, jandarmi şi pompieri. Autorităţile au chemat în ajutor până şi echipaje ISU de la munte, din Braşov, mai experimentate în prinderea urşilor, dar şi o macara uriaşă care a luminat zona. S-au folosit şi de drone, dar şi de camere cu termoviziune. Cu nimic n-au reuşit să dea urma ursului, însă. Chiar dacă, într-o seară, veterinarii au reuşit să-l tranchilizeze, animalul s-a dezmeticit repede şi s-a făcut nevăzut. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Timp de două nopţi, autorităţile din Ploieşti au bâjbâit prin acest lan de porumb. N-au avut nicio confirmare că ursul se află aici. 

Pe acelaşi subiect

Animalul a fost văzut dimineaţa aceasta lângă o rafinărie

Autorităţile au dus o muncă de Sisif până în această dimineaţă, când ursul fost văzut în apropierea unei rafinării din oraş. Paznicii au chemat forţele de intervenţie şi un veterinar a reuşit să tranchilizeze animalul care a fost băgat într-o cuşcă. 

Andrei Volosevici, primar Ploiești: Vă dați seama că a fost complicat deoarece în conformitate cu Ordinul 81, în contextul s-ar fi întors și are fi atacat, cineva trebuia să tragă cu arma, iar dispoziția au primit-o foarte clar să nu se tragă cu arma. Vă dați seama ce ar fi însemnat să tragi cu arma într-o rafinărie

Chiar dacă Rambo a fost eliberat în săltăticie, locuitorii din Ploieşti tot nu răsuflă uşuraţi. Autorităţile cred că nu e singurul urs care dă târcoale oraşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primele imagini cu "Rambo", după eliberarea în sălbăticie. Vânat cu drone şi camere cu termoviziune, ursul a fost găsit lângă o rafinărie