Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR-330 Puma. Militarii de la bord nu au avut nicio șansă

Primele imagini de la prăbușirea elicopterului IAR-330 Puma, în zona localității Gura Dobrogei, arată un aparat de zbor cuprins de flăcări și complet distrus, după impactul cu solul. De remarcat este că afară ningea și bătea vântul cu intensitate, ceea ce ar putea explica, parțial, tragedia aviatică. Reamintim că aparatul IAR-330 Puma decolase de urgență pentru a găsi avionul MiG 21-Lancer, dispărut în zona localității Cogealac, într-o misiune de patrulare deasupra Dobrogei. Cei cinci militari de la bordul elicopterului au murit.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.03.2022, 23:09

Vezi și

"Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44", au anunțat reprezentanții MApN.

Nu sunt încă informații certe, la momentul publicării acestei știri, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21-LanceR. Dublul accident aviatic în care au fost implicate cele două aparate a avut loc la câțiva kilometri distanță de Baza Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, iar MApN nu a făcut vreo legătură între prăbușirea celor două aeronave și războiul din Ucraina.

Un MiG 21-LanceR și un elicopter IAR Puma s-au prăbușit, lângă localitățile Cogealac și Gura Dobrogei

Un MiG 21-Lancer românesc s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța, după ce a dispărut de pe radare. Un elicopter IAR-330 Puma, care a decolat de urgență spre zona posibilului impact, a dispărut și el de pe radare. Pilotul elicopterului primise ordin să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile. 

Pe acelaşi subiect

Ulterior, MApN a confirmat că și elicopterul s-a prăbușit, la Gura Dobrogei, iar cei 5 militari de la bord au murit.

Mesajul ministrului Apărării, Vasile Dîncu

"Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom", a scris Vasile Dâncu pe Facebook.

"Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR", se arată în mesajul ministrului Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR-330 Puma. Militarii de la bord nu au avut nicio șansă