Antena Meniu Search
x

Primele măsuri după tragedia din 2 Mai. Poliția a ieșit pe străzi și vânează șoferii drogați. Doar duminică au fost prinși peste 20

Numărul şoferilor care urcă la volan după ce au folosit substanţe interzis creşte de la o zi la alta. O arată rezultatele raziilor făcute de poliţişti pe şoselele din toată ţara. Controalele s-au înteţit în urma tragediei de la 2 Mai, în care doi tineri şi-au pierdut viaţa pe loc după ce un şofer drogat a lovit un grup de prieteni.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 21.08.2023, 13:11

Vezi și

Polițiștii rutieri au reținut, duminică, 840 de permise de conducere, dintre care 132 pentru consum de alcool și 22 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, transmite Poliția Română.

„Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țări, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 250 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 840 de permise de conducere – 132 pentru consum de alcool și 22 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise”, anunță IGPR.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.013 posibile infracțiuni, aproximativ 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 224 de autori de infracțiuni care au săvârșit 218 fapte penale, iar față de 41 de persoane au fost dispuse măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

Sâmbătă dimineața, un tânăr în vârstă de 19 ani a provocat un accident mortal la ieșirea din stațiunea 2 Mai. Șoferul, acuzat că s-a urcat drogat la volan, a ucis doi tineri și a rănit alți trei. Ca prin minune, alți trei au scăpat nevătămaţi, dar şocaţi după ce şi-au văzut prietenii ucişi pe şosea. 

Pe acelaşi subiect

Tragedie la ieșirea din 2 Mai

Şoferul care a provocat accidentul mortal a fugit de la locul tragediei, dar a fost prins la scurt timp în Vama Veche. Taximetriştii au văzut maşina distrusă şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic. În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă.

Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Individul de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Testele au arătat că înainte să urce la volan, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primele măsuri după tragedia din 2 Mai. Poliția a ieșit pe străzi și vânează șoferii drogați. Doar duminică au fost prinși peste 20