Antena Meniu Search
x

Video Primii oameni care au venit să cumpere casele de 250 de euro din Bacău: "M-ar interesa, dar arată groaznic"

Un sat întreg de lângă Oneşti e de vânzare, iar preţurile sunt de nerefuzat: 250 de euro două camere! În realitate, însă, sunt şi "mici probleme": satul e complet pustiu, ba chiar devastat. Au aprut însă primii doritori, oameni de la oraş care vor o casă de vacanţă la ţară.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.01.2022, 21:01

Vezi și

Un călător rătăcit printre dealuri ar crede că a ajuns într-un sat izolat şi liniştit, deasupra Văii Trotuşului. Nu sunt decât patru kilometri de la Oneşti, iar peisajul te îmbie să te apropii. Cine intră are însă un şoc: totul arată ca după război şi nu se vede nici ţipenie de om. Este Rotunda, satul fantomă scos la vânzare pe nimic.

În urmă cu 16 ani, satul a fost ridicat de la zero, pentru oamenii care s au trezit pe drumuri după inundaţiile catastrofale. 205 case care au costat 1,5 milioane de euro. Un an mai târziu nu mai era nimic.

Gruiţă Gheorghe Stejărel, cioban: Păcat, s-au cheltuit, s-au băgat o grămadă de bani aici, și bolțari, pe tablă, pe ciment. Căpriori, grinzi.

Pentru că nu le a plăcut să trăiască izolaţi, oamenii au plecat rând pe rând. Dar nu cu mâna goală, au luat tot ce puteau lua. Acum, ce a mai rămas e scos la licitaţie. Încet, au început să apară şi potenţialii cumpărătorii.

Pe acelaşi subiect

Potenţial cumpărător: M-ar interesa, dar arată groaznic.

Preţul casei e un adevărat chilipir, dar investiţia s-ar putea ridica la câteva zeci de mii de euro.

Reporter: Cea mai ieftină de exemplu e cea fără acoperiş. E 246 de euro.

Potenţial cumpărător: Aia normal e numai zidăria.

Există şi varianta de lux de 1.484 euro. Este în stare mai bună şi are chiar şi acoperiş.

Reporter: Vă mai gândiți sau o să luați?

Potenţial cumpărător: Nu ştiu

Primarul nu se îndoieşte că satul Rotunda va prinde din nou viaţă

La licitaţia de anul trecut au fost cumpărate 70 de loturi iar acum sunt doritori pentru alte 80.

Tinei Silviu, primar Gura Văii: Sunt persoane care au ofertat și 13 case, mi-au vorbit de centre de echitație, diverse afaceri cu produse agricole.

Se întrevede deja un profil al cumpărătorului: iubitor de natură şi de drumeţii. Rotunda nu este un caz izolat. Şi alte sate din Dolj şi Vrancea construite după inundaţiile din 2005 au rămas goale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primii oameni care au venit să cumpere casele de 250 de euro din Bacău: "M-ar interesa, dar arată groaznic"