Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aniversare cu emoţii la Crucea de pe Caraiman. Principesei Margareta i s-a făcut rău după ce a urcat 2 kilometri, pe munte

Aniversare cu emoţii pentru Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. Principesei i s-a făcut rău chiar în timpul ceremoniilor dedicate împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii de pe Caraiman.

de Redactia Observator

la 15.09.2018 , 20:29

Aniversare cu emoţii pentru Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. Principesei i s-a făcut rău chiar în timpul ceremoniilor dedicate împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii de pe Caraiman.

Totul după efortul depus pentru a merge pe munte până la locul festivităţilor, la o altitudine de aproape 2.300 de metri. După manifestările organizate de Ministerul Apărării, Majestatea Sa a plecat cu elicopterul.

Principesa Margareta şi Principele Radu au ajuns în apropiere de vârful Caraiman cu o maşină de teren. Însă de acolo, au fost nevoiţi să meargă pe jos, aproape doi kilometri.

Vezi și

Emoţiile dar, mai ales, efortul drumului au copleşit-o pe principesă, care a renunţat la palton, rămânînd într-o rochie cu guler tunică, croită în stilul army.

Iar mai departe, ea a urmărit ceremonia aşezată pe un scaun.

S-a ridicat însă atunci când a început slujba religioasă, pentru pomenirea eroilor căzuţi în primul razboi mondial.

Custodele Coroanei nu a rezistat în picioare toată slujba, iar la un moment a fost pe punctul de a leşina.  

Dupa circa o oră, timp în care părea că şi-a mai revenit, Majestatea Sa a depus, alături de Principele Radu, o coroană de flori la Crucea Eroilor.

La ceremonia de azi a fost prezent şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, dar şi cei de la Asociaţia Tradiţia Militară, care au făcut o reconstituire.

După ce au vizitat monumentul de pe Caraiman, reprezentanţii Casei Regale au plecat cu elicopterul în care venise primarul din Buşteni. Dar nu înainte ca Principele Radu să transmită autorităţilor un mesaj.

Crucea Eroilor Neamului a fost înălțată la inițiativa Reginei Maria și a Regelui Ferdinand I, pentru a cinsti memoria soldatilor căzuți în Primul Război Mondial.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Aniversare cu emoţii la Crucea de pe Caraiman. Principesei Margareta i s-a făcut rău după ce a urcat 2 kilometri, pe munte