Antena Meniu Search
x

Video "Probabil că nu a scos niciun sunet". Daniel a intrat în apă şi nu a mai ieşit. Filmul tragediei de la bazinul de înot semiolimpic din Timişoara

Tragedie la un bazin de înot din Timişoara! Un tânăr sportiv şi-a găsit sfârşitul în apă, în timp ce înota alături de alte persoane. Bărbatul, în vârstă de numai 31 de ani, era familiarizat cu locul: obişnuia sa meargă regulat să se antreneze acolo. Din cauza efortului, ar fi suferit un infarct, iar medicii ajunşi la faţa locului s-au chinuit minute bune ca să îl salveze, fără rezultat însă.   

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.05.2024 , 12:59

Daniel Suciu şi-a început cariera de înotător încă de la vârsta preşcolară şi şi-a dedicat întreaga viaţă acestui sport. Marţi după amiază a mers la bazin pentru a-şi urma rutina zilnică: antrenament pentru competiţiile rezervate amatorilor nataţiei la care participa frecvent.

Din păcate, acesta a fost ultimul antrenament al tânărului şi chiar dacă făcea ce ştia mai bine, de această dată, a intrat în apă şi nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă.

"Probabil că nu a scos niciun sunet, nu a făcut.. dar erau oameni în jur, adică a fost scos din apă imediat .. cum a fost observat. Colegul nostru care era aici, l-a găsit, l-a scos, i-a făcut resuscitare şi a chemat salvarea", mărturiseşte un angajat al bazinului de înot.

Vezi și

Ipoteza unui înec, exclusă

Pe acelaşi subiect

Însă, în ciuda tuturor eforturilor, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate. Tânărul de 31 de ani a decedat. Orice fel de ipoteză despre eventualitatea unui înec este exclusă. 

Mihai Grecu, medic-şef UPU: Fără îndoială, putem discuta despre posibilitatea ca el să se fi investigat, ca sportiv de performanţă, din punct de vedere cardiovascular, dar pe de altă parte trebuie să înţelegem că şi efortul făcut de sportivii de performanţă este semnificativ mai mare decât cel pe care îl face populaţia generală. 

Cauzele morţii vor fi stabilite cu precizie de către medicii legişti în urma autopsiei.

Bazinul în care tânărul şi-a găsit sfârşitul este unul de tip semiolimpic, singurul astfel de bazin deschis publicului larg din oraș şi administrat de Primaria Timişoara. Surse din anchetă susţin că în incintă nu ar exista un punct de prim ajutor şi nici salvamar, deşi legea impune acest lucru. După tragicul eveniment, locația fost închisă și se fac verificări pentru a se stabili dacă au fost respectate toate normele de siguranță privind desfășurarea programului de sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Evenimente » "Probabil că nu a scos niciun sunet". Daniel a intrat în apă şi nu a mai ieşit. Filmul tragediei de la bazinul de înot semiolimpic din Timişoara