Procurorul general, despre incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț: ”Este clar că sunt probe compromise”
Cercetările în cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamț au început. Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că este clar că mai multe probe sunt compromise, însă din ceea ce se poate folosi şi în baza altor expertize se va stabili ce s-a întâmplat.
- 10 persoane au murit în urma incendiului de la Piatra Neamț.
- Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că este clar că mai multe probe sunt compromise.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Procurorul general Gabriela Scutea a declarat, duminică, la Antena 3, că în acest moment locul incendiului începe să fie pus la dispoziţie pentru efectuarea cercetării specifice.
„Primul lucru care este foarte-foarte important în această investigaţie şi care poate să orienteze activităţile este să se efectueze această cercetare. De aici vor rezulta variante de anchetă şi vom avea în vedere faptul că sunt aspecte de ţinut cont cu privire la asigurarea condiţiilor tehnice pentru exploatarea acestora în cadrul spitalului. Există foarte multe activităţi de efectuat în acest moment de început al anchetei. (...) Este clar că sunt probe compromise, este vorba despre incendiu, dar toate activităţile se desfăşoară pentru a vedea cât mai putem să folosim de acolo (...), vom avea în vedere şi alte expertizei tehnice”, a declarat procurorul general.
Scutea a precizat că până în prezent dosarul referitor la Maternitatea Giuleşti a fost singurul cu implicaţii în ceea ce priveşte o faptă de asemenea amploare, potrivit Mediafax. Procurorul general a mai spus că în prezent cercetările se fac pentru ucidere din culpă.
Zece persoane au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț
Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seara, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.
În încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Colegul său Pavel Borş, o asistentă şi o infirmieră au suferit răni mai uşoare.
Unul dintre angajaţii spitalului spune că focul ar fi pornit de la priza de oxigen care alimenta ventilatoarele pacienţilor. Instalaţia electrică ar fi fost suprasolicitată după ce secţiile de ATI au fost mutate pe acelaşi etaj pentru a se putea deschide o secţie nouă de neurochirurgie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰