Antena Meniu Search
x

Profesoară spulberată pe trecere, în faţa şcolii, de un șofer de 74 de ani. N-ar fi văzut-o la timp (Video)

O profesoară dintr-o şcoală privată de lângă Bucureşti a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni. Un şofer septuagenar nu a văzut-o la timp şi spulberat-o. Din fericire, tânăra a scăpat cu viaţă şi are doar câteva fracturi.

Vezi și

O profesoară dintr-o şcoală privată de lângă Bucureşti a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni. Un şofer septuagenar nu a văzut-o la timp şi spulberat-o. Din fericire, tânăra a scăpat cu viaţă şi are doar câteva fracturi.

Profesoara pleca de la serviciu când o maşină a lovit-o în plin pe trecerea de pietoni. La volan era un şofer în vârstă de 74 de ani. Martorii au alergat să îi ofere tinerei ajutor. Şi au dat însă seama că are ambele mâini fracturate şi au aşteptat ambulanţa. 

PHILIP WALTERS, director şcoală:

Vor fi mai multe accidente, este inevitabil. Eu, personal, cred că aşteptăm să moară cineva pentru ca trecerea să fie schimbată. 

Pe acea trecere de pietoni, traversează zilnic 500 de elevi, spune directorul şcolii private. 

Într-o scrisoare deschisă, de avertizare a autorităţilor, spune că este al doilea accident pe zebră în ultimele şase luni. Şi al patrulea în ultimul an. 

Victimele au avut noroc, au scăpat cu viaţă. Poliţiştii admit că în zonă se circulă deseori cu viteză. Iar nordul Capitalei, la graniţa cu judeţul Ilfov, este intens circulat. Uneori, un echipaj de poliţie stă în zonă, pentru a-i determina pe şoferi să fie prudenţi. 

Desi exista un semn de presemnalizare, prin care conducatorii auto sunt anuntati ca urmeaza o scoala si ca ar trebui sa reduca viteza pana la 30 de kilometri pe ora, conducerea unitatii de invatamant sustine ca niciun sofer nu tine cont de el.

Directorul şcolii private se teme pentru viaţa elevilor şi a profesorilor şi a cerut de mai multe ori limitatoare de viteză sau o pasarelă pietonală.

PHILIP WALTERS, director şcoală:

Primesc în mod regulat plângeri din partea parintilor, care ne întreaba ce am făcut în aceasta privinta. Si trebuie sa dau acelasi raspuns. Am facut solicitari autoritatilor, dar nu putem schimba, legal, trecerea de pietoni. 

CIPRIAN ROMĂNESCU, purtător de cuvânt IPJ ILFOV:

Trecerile de pietoni sunt semnalizate corespunzator, prin indicatoare de trecere de pietoni, indicatoarea de presemnalizare a trecerilor de pietoni, marcaje, precum si panouri solare, tocmai pentru a imbunatati luminozitatea zonei.

Poliţia poate doar să avizeze pozitiv cererile şi să aducă problema în atenţia administratorului drumului. În cazul de faţă, primăria Voluntari, care nu a comentat încă situaţia.

Şoferul de 74 de ani va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Conform ultimelor statistici, în 2016, 368 de accidente au fost provocate de şoferi cu vârsta de peste 70 de ani, în urma cărora 100 de oameni au murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Profesoară spulberată pe trecere, în faţa şcolii, de un șofer de 74 de ani. N-ar fi văzut-o la timp (Video)