Program metrou în zilele de Crăciun, 25 - 27 decembrie 2020

De Veronica Micu.
Publicat: 24.12.2020, 07:30.
Actualizat: 24.12.2020, 07:41

Metrorex anunţă program special de Crăciun. În perioada sărbătorilor Naşterii Domnului, metroul va circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale.

Metrorex anunţă program special de Crăciun, 25 - 27 decembrie 2020

Metrorex anunţă program special de Crăciun, 25 - 27 decembrie 2020

Hepta

Metrorex a anunțat programul metroului pentru zilele de Crăciun.

Astfel, în zilele de Crăciun - 25, 26 și 27 decembrie 2020 - trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend si sărbători legale.

Pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni – Pipera), Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei), Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Straulesti) și Magistrala 5 (Eroilor – Raul Doamnei), circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 9 minute.

În funcție de afluxul de călători, Metrorex anunță că va suplimenta numărul de trenuri.

Noile carduri contactless pentru accesul la metrou, introduse din 24 decembrie

De asemenea, oficialii Metrorex au anunțat introducerea noilor carduri contactless pentru accesul la metrou, începând din data de 24 decembrie.

Măsura face parte din proiectul modernizării sistemului de taxare, care va fi unul în etape.

Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenţi în casieriile speciale din următoarele staţii de metrou:

Elevii și studenții vor putea procura cardurile contactless de la casele special din luna ianuarie 2021. Oficialii Metrorex spun că până la sfârşitul primului trimestru toate categoriile de călători vor beneficia de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

Sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex.

„Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de ‘Acces liber’”, se menţionează în comunicat.

Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenţi are reducere 50%.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.