Antena Meniu Search
x

Paradă militară Bucureşti 1 decembrie 2019. Programul complet

Program paradă militară Bucureşti 1 decembrie 2019. Peste 4000 de soldaţi, 200 de vehicule şi peste 50 de aeronave participă la defilarea organizată la Arcul de Triumf de Ziua Naţională a României.

de Redactia Observator

la 29.11.2019, 16:34

Militari defilează pe sub Arcul de Triumf la parada militară de 1 decembrie din Bucureşti
Parada militară din Bucureşti din 1 decembrie 2019 are în program defilarea a peste 4000 de militari, 200 de vehicule şi 50 de avioane - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Program paradă militară Bucureşti 1 decembrie 2019. Peste 4000 de soldaţi, 200 de vehicule şi peste 50 de aeronave participă la defilarea organizată la Arcul de Triumf de Ziua Naţională a României.

Oficial, parada militară de 1 decembrie începe în Bucureşti în jurul orei 11.00. Participă militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, SRI şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Alături de ei vor fi şi sute de militari din 21 de ţări aliate şi partenere ale României.

Program parada militară de 1 decembrie 2019 în Bucureşti

- până la ora 08.15: sosirea trupelor participante la defilare

- orele 08.00 - 09.30: realizarea dispozitivului

- ora 10.00 - 10.45: verificarea dispozitivului

- ora 10.50 - 11.00: introducerea făcută de speaker-ul paradei

- ora 11.00: soseşte Preşedintele Klaus Iohannis

- ora 11.00 - 11.11: ceremonia de depunere de coroane de flori

- ora 11.11: începe parada militară

- ora 11.11 - 11.22: defilează aviaţia

- ora 11.22 - 12.05: defilează vehiculele militare

- ora 12.05 - 12.45: defilează trupele terestre

- orele 12.45 - 14.30: zona Arcului de Triumf este eliberată de public şi participanţi

- orele 14.30 - 17.00: tribuna oficială este demontată

- ora 17.00: se redeschide traficul în zona Arcului de Triumf

Participanţii şi ordinea la parada militară din Bucureşti

Parada militară este deschisă cu intonarea Imnului României, timp în care vor fi trase 21 de salve de tun de către bateria „Salve" a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul", comandată de locotenentul  Mihai Nicolae. Salvele sunt trase de tunuri de calibru 76 mm, modelul 1942, cu muniţie de manevră.

Mai întâi va defila aviaţia, peste 50 de aeronave. Este de menţionat însă că această defilare aeriană va fi posibilă doar în condiţiile în care vremea o va permite. Urmează cele peste 200 de vehicule, iar apoi trupele terestre, adică aproximativ 4000 de militari, dintre care 500 de militari străini din ţări aliate şi partenere.

Muzica de paradă este asigurată de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul, Muzica Militară a Brigăzii I Mecanizată Argedava și muzica militară a Centrului de instruire pentru muzici militare. Conducerea muzicală este asigurată de colonelul Aurel Gheorghiţă, şeful Serviciului Muzicilor Militare şi inspector pentru arma Muzici Militare. 

Deschiderea paradei militare

Defilarea de la Bucureşti îl are comandat pe generalul-maior Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării. Cu o carieră de 39 de ani, este veteran din Afganistan, unde a fost comandant al Grupului de operaţii aeriene pe Aeroportul Internaţional din Kabul și a executat o misiune de ofițer de legătură la Centrul multinațional de coordonare a mișcării, la Ankara, Turcia. Generalul Vasile Toader a fost în misiune şi în Africa, fiind observator militar în Republica Democratică Congo.

Urmează generalul de brigadă Cristian-Daniel Dan, care e comandantul blocului de paradă al tehnicii militare. E veteran din Irak şi Afganistan, iar din 2017 este comandantul Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova.

Defilarea vehiculelor militare ale Forţelor Terestre

1. Primul formaţie din parada militară de la Bucureşti este formată din detaşamentul 5 vehicule URO VAMTAC din dotarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa", condus de sublocotenentul Andrei Tomescu, comandant pluton cercetare.

2. Detaşamentul de 5 transportoare blindate de trupe de tip Piranha III C din dotarea Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, comandat de locotenentul Răzvan Moldoveanu, comandant de companie în cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab". Blindatele amfibii sunt echipate cu mitralieră calibru 12.7 mm, cu bătaie maximă de 7000 de metri.

3. Detaşament cu tehnică format din 5 derivate ale variantei transportorului blindat de trupe 8x8 Piranha III, comandat de plutonierul major Daniel Ploştireanu. Primul vehicul este un punct de comandă mobil, dotat cu tehnică de comunicații și informatică de ultimă generație. Urmează tractorul pentru evacuare și reparații şi transportorul destinat intervenției echipelor medicale.

4. Cinci transportoare amfibii blindate Rosomak ale armatei poloneze, participante la Brigada Multinaţională Sud-Est. Detaşamentul este comandat de locotenentul Sebastian Frankiewicz. 

5. Detaşamentul format din 5 maşini de luptă ale infanteriei 84M Jderul, comandat de locotenentul Alexandru Petercă, comandant de pluton infanterie. 

6. Contingentul format din derivatele Mașinii de Luptă a Infanteriei 84 M Jderul, destinate comenzii şi controlului,  evacuării medicale şi evacuării tehnicii avariate. Primul vehicul e punctul de comandă mobil pe şasiul maşinii de luptă a infanteriei 84 M, apoi maşina blindată pentru evacuare medicală Medevac, urmată de vehiculul blondat Tehevac, care asigură evacuarea tehnicii avariate din câmpul de luptă.

7. Detaşamentul de tancuri TR 85 M1 "Bizonul, comandat de sublocotenentul Alexandru Becheru, comandant de pluton de tancuri.

8. Detaşamentul de vehicule Gepard, structură de artilerie antiaeriană blindată. Este comandat de locotenent Cătălin Toma, comandant de pluton din Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor". 

9. Sistemul de artilerie LAROM. Cele 5 vehicule sunt din dotarea Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza". Detaşamentul este comandat de sublocotenentul Vladimir Popescu, comandant Secție Trageri.

10. Detaşamentul de tehnică blindată HMMWV (Humvee) din dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

11. Detaşament de comunicaţii şi informatică format din 5 Autostaţii Radio Harris pe şasiu Chevrolet Tahoe, comandat de plutonierul major Gabriel Ionescu, şef autostaţie radio.

12. Detaşamentul geniştilor din garnizoanele Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea, format din 4 Autospeciale de Neutralizare a Dispozitivelor Explozive. Grupul este condus de plutonierul adjutant Constantin Perju, operator în cadrul Grupului 4 EOD din Buzău.

13. Detaşament de vehicule blindate Uro Vamtac cu sisteme antitanc portative Spike, comandat de plutonierul major Georgel Manta, locţiitor al comandantului de secţie.

Defilarea vehiculelor militare ale Forţelor Aeriene

1. Radarul mobil 3D TPS 77, comandat de sublocotenentul Alexandru Florea, din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere ,,DACIA". Este urmat de radarul mobil TPS 79 R, comandat de sublocotenentul Costel Bordei, de asemenea, din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere ,,Dacia".

2. Detaşament de rachete sol-aer Hawk, comandat de locotenentul Cristiana Sînpetrean, format din 4 autospeciale de transport rachete, care au fiecare ataşat un lansator cu 3 rachete de exerciţiu.

Parada vehiculelor Comandamentului Logistic Întrunit (CLI)

- detaşamentul CLI este comandat de locotenent-colonelul Ionuț Gheorghe, care îndeplinește atribuțiile funcției de șef de stat major al Brigăzii 122 Logistică "Muntenia".

1. Grup de 4 autostaţii radio HARRIS blindate, cu salt de frecvenţă - URO VAMTAC.

2. Grup de 5 autovehicule de teren blindate tip uşor Panhard.

Parada vehiculelor Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii (CCI)

- detaşamentul CCI este comandat de locotenent-colonelul Florin Popa, veteran al teatrelor de operații Irak și Afganistan.

1. Grupul de autostaţii de videoteleconferinţă

2. Grupul de autostații radio FALCON 150 H

3. Autostaţia satelitară Anchor Station, pe șasiu  HUMVEE,  destinată interconectării Punctelor de comandă cu Reţeaua de comunicaţii satelitară a Ministerului Apărării Naționale. 

4. Autospeciala pentru managementul spectrului radio, pe un şasiu Volkswagen Crafter, destinată monitorizării spectrului radio, detecţiei şi localizării surselor de interferenţe radio.

Defilarea vehiculelor Ministerului de Interne

VEHICULELE POLIŢIEI ROMÂNE:

1. Programul paradei militare din Bucureşti continuă cu 10 motociclete BMW și 3 autospeciale Audi A4 și 3 autospeciale Audi Q5, aflate în dotarea Brigăzii Rutiere a Poliției Capitalei.

2. Detaşament al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, format din autospeciale de intervenţie BMW seria 7, Volkswagen Caravelle şi o autospecială de decontaminare chimică, biologică, radiologică și nucleară.

3.Unitatea mobilă de intervenție în cazul dezastrelor Jeep Rubicon a Institutului Naţional de Criminalistică.

VEHICULELE POLIŢIEI DE FRONTIERĂ:

1. Autospecială de patrulare „Dacia Duster", destinată intervenţiei şi patrulării în zonele rurale şi în zonele cu relief deluros. 

2. Trei autospeciale „Volkswagen Passat Variant", destinate patrulării şi intervenţiei cu operativitate a polițiștilor de frontieră în zonele de competență şi pe comunicaţiile adiacente. 

3. Trei autospeciale de supraveghere cu termoviziune Artemis pe şasiu Land Rover.

4. Autospecialele de patrulare "Iveco Massif" destinate misiunilor operative de supraveghere şi intervenţie ce se desfăşoară în locurile greu accesibile, zone cu relief montan, drumuri neamenajate, mlaştini şi zăpadă.

VEHICULELE JANDARMERIEI:

1. Trei autocamionete cu tracţiune integrală pick-up cu cabină dublă, marca Ford Ranger, utilizate pentru a transporta materialele din dotarea structurilor de ordine publică sau a posturilor montane pentru executarea misiunilor de salvare a vieților omenești în zone greu accesibile sau cu teren accidentat. 

2. Autoturismele Dacia Duster  folosite pe timpul misiunilor de patrulare, destinate prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum şi asigurării unui climat de siguranță necesar comunităților urbane și rurale.

3. Autospecialele de intervenție Opel Vivaro cu 8+1 locuri, destinate îndeplinirii misiunilor specifice de ordine publică, patrulare, protecție-însoțire, cât și pentru intervenţie antiteroristă.

4. Autospecialele de intervenție Opel Movano, 14+1 locuri, pentru misiuni specifice de ordine publică, patrulare, protecție-însoțire cât și pentru intervenţie antiteroristă.

VEHICULE ALE IGSU:

1. Motocicletele de Intervenţie SMURD pentru zonele aglomerate şi greu accesibile din marile orașe ale țării.

2. Autospeciala de Primă Intervenţie şi Comandă care facilitează accesul în spaţiile înguste, fără afectarea infrastructurii urbane.

3. Autospeciala de Stingere de Capacitate Mică, pentreu accesul pompierilor pentru stingerea incendiilor, în special, pe străzile înguste. Mașina poate transporta maximum 2.500 litri de apă la locul intervenției.

4. Autospeciala de stingere de capacitate medie, destinată intervenției la stingerea incendiilor în mediul urban. 

5. Autospeciale de stingere de capacitate mare, care poate transporta 9.000 de litri de apă la locul incendiului. 

6. Autospeciala pentru Descarcerare Grea, destinată pentru acțiuni de descarcerare și salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente.

7. Autospeciala de Intervenţie şi Salvare de la Înălţimi, destinată intervenţiei la clădiri înalte până la înălțimea de 42 de metri.

8. Autospeciala de Intervenţie şi Salvare de la Înălţimi, destinată intervenţiei la clădiri înalte până la înălțimea de 70 de metri.

9. Autospeciala cu Echipament Specific pentru Transport Scafandri, prevăzută cu accesorii complete pentru scafandri și destinată salvării victimelor din mediul acvatic.

10. Maşina Medicului de Urgenţă, care asigură intervenția medicală rapidă și are rolul de sprijin pentru echipajele de prim ajutor.

11. Ambulanţa SMURD Tip B, cu un echipaj de prim ajutor calificat și dotată cu echipamente medicale de ultimă generație care facilitează operațiuni de resuscitare și transport a victimelor la spital.

12. Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, asistent și doi pompieri paramedici, utilizată pentru acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției și pentru transportarea rapidă a victimelor la spital.

13. Autospeciala pentru Transport Personal şi Victime Multiple, destinată acordării ajutorului medical de urgenţă unui număr mare de persoane şi transportului simultan la unitățile spitalicești.

14. Autospeciala de Intervenţie la Dezastre şi Accidente Colective, care poate fi folosită ca spital mobil, în cazul producerii calamităţilor şi catastrofelor naturale.

15. Autospeciala de Primă Intervenţie şi Evaluare CBRN, destinată identificării substanțelor chimice periculoase, precum și pentru decontaminarea persoanelor care intervin și a celor afectate.

16. Autospeciala Punct Comandă Mobil, destinată coordonării integrate a acțiunilor din teren, în cazul situațiilor de urgență de amploare.

17. Autocamionul de Intervenţie care Tractează o Motopompă Remorcabilă de Mare Capacitate, utilizat de pompieri pentru evacuarea apei în urma inundațiilor.

18. Microbuz de Intervenţie care tractează un Periodic aflat o ambarcațiune fluvială de intervenție rapidă în caz de urgență chimică, biologică, radiologică și nucleară. 

19. Containerul Multirisc, echipament de intervenție post-cutremur, care integrează accesorii și echipamente pentru misiunile de căutare și salvare a victimelor de sub dărâmături.

20. Tabăra Mobilă pentru Persoane Sinistrate cu corturi de cazare și hrănire pentru 200 persoane evacuate din cauza dezastrelor sau calamităților.

21. Autospeciala pentru Tratamente Hiperbarice şi Oxigeno-terapie, destinată tratamentelor de urgență a victimelor sau a salvatorilor. 

22. Automacaraua cu Braţ Ridicător şi Platformă, destinată misiunilor de căutare-salvare, în cazul producerii unor cutremure/prăbușiri de clădiri, descarcerare grea, alunecări de teren sau accidente industriale.

23. Caravana "Fii Pregătit", autospecială utilizată pentru pregătirea populației și personalului de intervenție din inspectoratele pentru situații de urgență. Î

Defilarea vehiculelor SRI

1. Grupul de intervenţie antiteroristă, format din trei autospeciale de intervenție cu câte patru luptători, fiecare cu rolul de ripostă imediată, evacuare și izolare a zonei, în situația producerii unui incident de natură teroristă.

2. Grupul de intervenție contrateroristă, format dintr-o echipă de lunetiști-observatori cu armament de mare precizie și echipament de camuflaj, două echipe de asalt care au ca misiune principală capturarea sau neutralizarea teroriștilor, eliberarea ostaticilor și restabilirea ordinii legale, precum și o echipă de specialiști care asigură comunicațiile și sprijinul tehnic necesar în cazul unei crize teroriste și pentru misiunile complexe de intervenție antiteroristă. 

3. Dispozitiv format din trei autospeciale, cu câte doi curieri înarmați, aparținând Poștei Speciale, care asigură protecția și transportul corespondenței clasificate - naționale, NATO și a Uniunii Europene, precum și a celei oficiale.

Defilarea Vehiculelor SPP

1. Două dintre dispozitivele specifice pentru protecţia demnitarilor: una, pentru oraş, cealaltă, pentru zonele greu accesibile sau pentru deplasarea în condiţii de vreme nefavorabilă. 

2. Cinci motociclişti care asigură escorta coloanelor oficiale.

Parada militară terestră

1. Trupele terestre îl au în frunte pe generalul-maior Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.

2. Drapelele de epocă purtate de militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul". Plutonul e condus de locotenentul Ecaterina Isabela Diaconu, care poartă uniformă din Primul Război Mondial.

3. Asociaţia Tradiţia Militară, grupul de reconstituire istorico-militară care reprezintă România la Uniunea Europeană pe acest profil. Detaşamentul poartă uniformele şi echipamentul de campanie ale Armatei Regale Române din anii 1915-1919 şi este condus de comandantul Mircea Stoica.

4. Detașament al Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, comandat de colonel (r) Dan COSMA, prim vicepreședintele asociației, veteran al teatrelor de operații din Bosnia și Herțegovina și Irak.

5. Steagurile de identificare ale unităţilor participante la misiunile din teatrele de operaţii din Angola, Bosnia și Herţegovina, Kosovo, Afganistan și Irak, în frunte cu steagul de identificare al Comandamentului Forțelor Întrunite. Detaşamentul stegarilor  este condus de plutonierul adjutant Ion Argentin, veteran al misiunii „Antica Babilonia" din Irak, din anul 2005.

Defilarea trupelor Ministerului Apărării Naţionale

1. Detașamentul Comandamentului Forţelor Întrunite, comandat de generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, locțiitor al comandantului.

2. Detaşamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale, comandat de generalul de brigadă Dacian-Tiberiu Şerban, comandantul Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, participant la 3 misiuni în teatrul de operaţii Afganistan. 

3. Detaşamentul Brigăzii de Informaţii Militare "Mareşal Alexandru Averescu", comandat de generalul de brigadă Ionel Irimia, comandantul Brigăzii, participant la trei misiuni NATO în teatrul de operații Afganistan și la misiunea ONU din Eritreea și Etiopia.

4. Detaşamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est, cel mai mare comandament NATO din România, condus de generalul-maior Iulian Berdilă. Generalului Berdilă îi urmează militari români şi din străinătate, purtători ai steagului de identificare al comandamentului şi ai drapelelor celor 14 naţiuni aliate care contribuie cu personal la acest comandament NATO: Albania, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria.

5. Detaşamentul de militari ai Comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, comandat de colonelul Decebal Niculescu, șeful de stat major al brigăzii, prima structură certificată de NATO pe flancul de sud-est al Alianţei.

6. Detașamentul Universității Naționale de Apărare „Carol I", sub comanda colonelului Daniel Dumitru, locțiitorul comandantului universității, care a îndeplinit succesiv funcții didactice și de conducere în cadrul universității.

7. Detaşamentul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I", comandat de colonelul Iliuţă Vlad, locţiitorul comandantului, absolvent al Școlii de comisariat a Forțelor Terestre din Franța.

Defilarea Forţelor Terestre Române

1. Blocul de paradă al Forţelor Terestre Române este comandat de generalul-maior Dorin Blaiu, comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

2. Detaşament de militari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei", aflat sub comanda locotenent-colonelului Ilie Melinte, veteran al teatrelor de operații cu 4 misiuni executate în Kosovo și Afganistan.

3. Militarii cercetași ai Batalionului 313 Cercetare în Adâncime „Burebista", detaşament condus de locotenent-colonelul Daniel Dogaru, comandantul batalionului și veteran al teatrelor de operații din Irak și Kosovo.

4. Detaşamentul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab", supranumit şi Scorpionii Roşii, din Brigada Multinațională Sud-Est, comandat de locotenent-colonelul Mitel Jilavu.

5. Militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele" din Câmpulung Muscel, comandați de locotenent-colonelul Ionuţ Ilinca, comandantul batalionului, veteran al teatrului de operații Afganistan, distins pentru prestaţia sa profesională cu „Medalia Steaua de Bronz a Armatei SUA".

6. Poliţiştii militari comandaţi de locotenent-colonelul Cornel Văduva, comandantul Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu".

7. Detaşamentul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, comandat de colonelul Constantin Grigoraş, locţiitorul comandantului.

8. Detaşamentul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „BASARAB I" din Piteşti, comandat de colonelul George Oprean, comandantul şcolii.

9. Detaşamentul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir", comandat de un veteran al teatrului de operaţii din Afganistan, colonelul Aurel Neagu.

10. Detaşamentul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, comandat de colonelul Romeo Popovici, comandantul colegiului

Defilarea trupelor Forţelor Aeriene Române

1. Dispozitivul pentru defilare al Forțelor Aeriene este comandat de generalul-maior Constantin Dobre, comandantul Componentei Operaționale Aeriene și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

2. Detașamentul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dăscălescu", condus de comandantul brigăzii, colonelul Claudiu Hermeniuc.

3. Detaşamentul Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", format din studenţi ai celor 3 ani de studiu, condus de comandorul Nicolae Tănasie, locțiitorul comandantului instituției.

4. Detașamentul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia", condus de comandorul Valentin Enache, comandantul şcolii.

5. Detașamentul Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul" din Alba Iulia, condus de locotenent-colonelul Daniel Josan, locțiitorul comandantului colegiului.

Defilarea trupelor Forţelor Navale Române

1. Blocul de defilare al Forţelor Navale Române este condus de contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţână, comandantul Componentei Operaționale Navale și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale. 

2. Detaşament al Forţelor Navale, defilează militari din subordinea comandamentului Flotei, ambarcaţi la bordul navelor maritime - fregate, corvete, nave purtătoare de rachete, dragoare maritime. Detaşamentul este comandat de comandorul Vasile Vrabie, comandantul Divizionului 508 Rachete de Coastă.

3. Detaşament al Forțelor Navale este alcătuit din militari ai Regimentului 307 Infanterie Marină, comandat de locotenent-colonelul Dumitru Todosiuc, comandantul unității.

4. Detaşament de studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, comandat de comandorul Marius Gheorma.

5. Detaşament de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu", comandat de comandorul Viorel Roman, comandatul acestei instituţii. 

6. Detașament al Forțelor Navale, format din elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", aflat la al doilea an de la reînființare, după o absență de 20 de ani din sistemul de învățământ militar. În fruntea detașamentului, se află comandorul Gabriel Tănase.

Defilarea trupelor Comandamentului Logistic Întrunit

1. Programul este continuat de contingentul Comandamentului Logistic Întrunit, comandat de comandorul Răzvan Brătulescu, comandantul bazei Militare 99 Deveselu.

2. Detaşament de militari încadraţi în bazele logistice teritoriale, dislocate pe întreg teritoriul naţional: Baza 1 Logistică Teritorială „Carpatica" din Târgovişte, Baza 2 Logistică Teritorială "Şelimbăr" din Sibiu, Baza 3 Logistică Teritorială "Marea Neagră" din Mangalia și Baza Militară 99 Deveselu.

3. Detașamentul Brigăzii 122 Logistică, comandat de colonelul Victor NEGUȚ, locțiitor al comandantului brigăzii.

Defilarea trupelor Comandamentului comunicaţiilor şi informaticii

1. Detaşament comandat de colonelul Gică Gheban, locţiitorul comandantului Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii

2. Detașamentul Școlii de aplicație și al Școlii militare de maiștri militari și subofițeri pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică condus de locotenent-colonelul Laurențiu IRIMIA, comandantul școlii militare.

3. Detaşamentul Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu" din Craiova, în fruntea căruia se află colonelul Leonide Cune, comandantul colegiului.

Defilarea trupelor Institutului Medico-Militar

Detaşamentul de studenți și ofițeri-studenți ai Institutului Medico-Militar este comandat de comandantul institutului, colonel Mihail-Silviu Tudosie.

Defilarea terestră a trupelor Ministerului Afacerilor Interne

1. Blocul de paradă al MAI este deschis de comisarul-șef Adriana Nicolae, instructor superior.

2. Garda drapelului condusă de comisarul-şef Iulian Maxim, urmată de detaşament de studenţi din Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza". 

3. Detaşamentul de studente ale Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, condus de subinspectorul Gabriel Iulian Chirilă.4

4. Al treilea detașament al Academiei de Poliție, format din viitorii ofițeri de la Facultatea de Pompieri.

TRUPELE DE POMPIERI

- Blocul de defilare al pompierilor români este condus de colonelul Alin Maghiar

- Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sub comanda locotentent-colonelului Alexandru Aldea

- Detaşamentul de pompieri care încadrează echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD și echipaje de salvatori din medii ostile vieții. Detașamentul pompierilor este condus de maiorul Andrei Busuioc.

TRUPELE JANDARMERIEI

- contingentul e deschis de luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş", unitate subordonată Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

- Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, unitate subordonată Inspectoratului General.

- Primul detașament al Jandarmeriei Rurale, echipat în uniforma specifică jandarmilor de la 1850, an ce marchează întemeierea Jandarmeriei Române. 

- Al doilea detașament al  Jandarmeriei Rurale,  echipat în ținută de epocă, mai exact în ținuta de campanie din 1918.

- Garda de Onoare, emblema Jandarmeriei Române.

Defilarea terestră a SRI

Detaşamentul Serviciului Român de Informaţii este condus de colonelul Alexandru Ion. Contingentul este format din luptători ai Brigăzii Antiteroriste, structură prin care Serviciul Român de Informaţii îşi exercită rolul de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului. 

Defilarea terestră a Administrației Naționale a Penitenciarelor

- Primul detașament al Administrației Naționale a Penitenciarelor este comandat de comisarul-șef de poliție Bogdan Bădoiu.

- Detașament comandat de subcomisar de poliție penitenciare Ștefan Viuleţ, format din polițiști de penitenciare din cadrul sectorului Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar.

Defilarea călare

Parada militară de 1 decembrie din Bucureşti continuă cu defilarea Detaşamentului de Cavalerie al Jandarmeriei

Defilarea Gărzii

Programul este încheiat cu defilarea militarilor Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul",  unitate aflată în subordinea Statului Major al Apărării. Detaşamentul de onoare este comandat de colonelul Sergiu Mungiu, aflat la comanda Brigăzii 30 Gardă, care a executat două misiuni teatrul de operații Afganistan la comanda Batalionului 151 Infanterie "Războieni" - Lupii Negri.

La final, muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti vor prezenta onorul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, care este şi comandantul suprem al Armatei Române.

Anul trecut, parada militară din Bucureşti a stat sub semnul Centenarului, când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Paradă militară Bucureşti 1 decembrie 2019. Programul complet