Antena Meniu Search
x

Protest anti-mască, în București, cu îmbrânceli. Ludovic Orban, mesaj pentru nemulțumiți

Un protest față de purtarea măștii a avut loc sâmbătă în Piața Universității din București, în ziua în care România a stabilit un nou record negativ de cazuri Covid-19 pe ultimele 24 de ore. Participanții, unii însoțiți de copii, au criticat „dictatura medicală” instaurată de autorități.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.10.2020, 19:55

Zeci de protestatari s-au îmbrâncit cu forțele de ordine prezente în Piața Universității
Zeci de protestatari s-au îmbrâncit cu forțele de ordine prezente în Piața Universității - Inquam Photos / George Calin
  • Zeci de persoane au protestat în Piața Universității și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine
  • Protestatarii din Piața Universității au cerut să se renunţe la măsurile impuse de Guvern

În ziua în a fost înregistrat un număr record de cazuri noi Covid-19, 3.517, față de ultima raportare, zeci de persoane au protestat în Piața Universității și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Protestatarii au avut steaguri tricolore, în mare parte nu au purtat mască şi nu au respectat distanţarea socială. Au cerut în schimb libertate, respectarea drepturilor omului şi au reclamat „dictatura medicală”.

Protestatarii din Piața Universității au cerut să se renunţe la măsurile impuse de Guvern şi au scandat „Libertate”, „Ruşine, ruşine să vă fie” şi „Copiii noştri nu-s cobaii voştri”.

Mesajul premierului pentru protestatari

Premierul Ludovic Orban le-a transmis protestatarilor să poarte mască de protecţie, pentru că este mai uşor decât să ajungă la masca de oxigen sau la ventilaţie mecanică.

„Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau - Doamne fereşte! - să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască”, a spus premierul.

Întrebat de ce nu sunt sancţionaţi participanţii care nu respectă regulile de distanţare, premierul a precizat că legea va fi aplicată, dar a admis şi că au fost evitate astfel de intervenţii.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (...) Asta este o temă absurdă, să protestezi împotriva măştii, chiar mi se pare ceva...în condiţiile în care este demonstrat ştiinţific că masca este un mijloc de protecţie. E ca un protest împotriva sănătăţii publice. Un gest lipsit de noimă”, a mai declarat premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Protest anti-mască, în București, cu îmbrânceli. Ludovic Orban, mesaj pentru nemulțumiți