Antena Meniu Search
x

Video Protest în Piaţa Victoriei. Sunt aşteptaţi 15.000 de sindicalişti din educaţie care cer salarii mai mari: "Guvernul sacrifică profesorii!"

Sindicatele din învăţământ anunţă cel mai mare protest din ultima vreme. Peste 15 mii de cadre didactice şi nu numai ar trebui să ajungă azi în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care tot azi e şi votul pe noua lege a educaţiei în Camera Deputaţilor. Autocare cu protestatari au plecat încă de ieri din mai multe judeţe din ţară. Toţi sunt nemulţumiţi de salarii şi ameninţă că vor bloca anul şcolar în caz că nu primesc ce vor.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 10:38

Vezi și

Cu pancarte pe care scrie "Guvernul sacrifică profesorii! Ruşine!'', 48 de cadre didactice din Cluj Napoca au plecat de ieri spre Bucureşti pentru a participa la protest. 

Lucia Cojocaru, liderul SLIPC: Dorim să atragem atenţia guvernanţilor nostrii că învăţământul românesc este în criză, dorim salarii motivante, dorim o mai bună apreciere a noastră şi bineînţeles multe drepturi ale noastre care sunt prevăzute în contractul colectiv. 

Din Bistriţa s-au pornit spre Capitală zeci de dascăli nemulţumiţi de salarii

Protestatară: E umilitor pentru un dascăl, mai ales pentru cei începători să aibă salarul mai puţin decât femeia de serviciu dintr-o primărie.

Pe acelaşi subiect

Protestatar: Nu dorim altceva decât tot ceea ce au promis ei şi nu ne-au dat nimic. Atât pentru personalul preuniversitar, cât şi cel universitar.

Protestatară: Modul în care ei acţionează şi tot ceea ce au făcut până în prezent nu ne dau speranţe. De aceea vrem să protestăm.

La 4 dimineaţă au plecat spre Bucureşti şi sindicaliştii din Gorj. 

Constantin Huică, președintele USLI Gorj: Suntem nemulţumiţi de salariile personalului nedidactic activ, care încă nu sunt li se aplică legea salarizării, sporuri pentru vatamătoare, deconatrea navetei şi fondurile alocate învaţământului pt dezoltare. Sperăm să influenţăm guvernanţii să acorde o mai mare atenţie învăţământului. Dacă nu pe 22 mai punem lacăt pe şcoli.

Peste 15 mii de membri de sindicat din toată ţara ar urma să ajungă azi în Bucureşti.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Începând cu ora 11.00 marşul va porni din Piaţa Victoriei, din Capitală şi se va încheia la Palatului Parlamentului. Angajaţii din învăţământ sunt nemulţimiţi de salariile mult prea mici şi cer majorarea acestor salarii, dar şi plata orelor suplimentare.

Asta în timp ce în Camera Deputaţilor ar urma să se voteze azi noua lege a educaţiei, lege care are multe prevederi cu care profesorii nu sunt de acord.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Din Camera Deputaţilor au fost dezbateri ore în şir pe această temă. Au fost depuse peste o mie de amendamente doar la legea învăţământului preuniversitar, iar deputaţii au votat amendamente privind admiterea la liceu, iar cultele religioase au obţinut tot ce şi-au dorit.

Profesorii ameninţă cu declanşarea grevei generale în caz că doleanţele lor nu sunt ascultate. Votul final pe legea educaţiei se va da în Senat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Protest în Piaţa Victoriei. Sunt aşteptaţi 15.000 de sindicalişti din educaţie care cer salarii mai mari: "Guvernul sacrifică profesorii!"