Antena Meniu Search
x

Protest de amploare, astăzi, în Piaţa Victoriei. 10.000 de sindicalişti Sanitas ies în stradă, după tăierea salariilor. Restricţii majore în Capitală

Federaţia Sanitas protestează astăzi în Piaţa Victoriei din Capitală, în urma tensiunilor din sănătate şi a nemulţumirilor generate de scăderea veniturilor. La protest sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni.

Federaţia Sanitas protestează astăzi în Piaţa Victoriei din Capitală, în urma tensiunilor din sănătate şi a nemulţumirilor generate de scăderea veniturilor. La protest sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni.

Actualizare 15:00 Lider Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat, după discuţii la Guvern că se doreşte ca în mai salariile să nu mai fie mai mici decât nivelul din luna februarie. Reprezentantul sindicaliştilor a transmis că se menţine calendarul protestelor.

Actualizare ora 13:30 ​- O delegaţie a sindicaliştilor Sanitas a fost chemat la discuţii cu vicepremierul Viorel Ştefan şi secretarul general al Guvernului, Andreea Lambru.

Actualizare ora 12:30 - Câteva mii de angajaţi din sistemul sanitar protestează în Piaţa Victoriei din Capitală, la un miting organizat de Federaţia Sanitas. La miting s-au alăturat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai sindicatelor poliţiştilor.

Actualizare ora 12:00 Momente dramatice la protestul Sanitas. O infirmieră în vârstă de 42 de ani din Bucureşti a leşinat, în timpul mitingului din Piaţa Victoriei. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas avertizează că, din cauza „haosului din sănătate", pe 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, pe 11 mai este programată o grevă generală.

Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas a făcut apel la ministrul Muncii să îşi asume greşelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare şi să le corecteze.

Federaţia Sanitas spune că există două categorii de angajaţi - medici şi asistenţi - ale căror salarii au crescut, însă există cel puţin alte şapte categorii care în urma aplicării legii salarizării pierd lunar din venit sume care ajung până la 1.300 de lei.

Principalele revendicări ale federaţiei Sanitas sunt modificarea legii salarizării, prin eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă.

Mitingul Sanitas este programat să se desfăşoare în Piaţa Victoriei, începând cu ora 11.00. Şi-au anunţat prezenţa cadre medicale din toată ţara.

Preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că la protestul Sanitas sunt aşteptaţi cel puţin 10.000 de angajaţi din sănătate.

Protestul Sanitas restricţionează traficul în Bucureşti

Începând cu ora 9.00, traficul în Piaţa Victoriei va fi restricţionat. 

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, începând cu ora 9.00 se va restricţiona traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei (permiţându-se permanent circulaţia pe strada Arh. Ion Mincu), respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor, dacă situaţia o va impune). La nevoie, se va restricţiona traficul şi pe strada Paris şi pe breteaua care leagă bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Începând cu ora 9.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bulevardul Ion Mihalache, strada Buzeşti şi bulevardul Lascăr Catargiu.

Restricţiile se vor aplica până la finalizarea mitingului, dar nu mai târziu de ora 16.00, mai spune Brigada Rutieră.

Rute alternative:

Bulevarul Aviatorilor – bulevarul Beijing – strada Nicolae Caramfil – bulevardul Aerogării – Şoseaua Bucureşti-Ploieşti; bulevardul Ion Mihalache – bulevardul Mareşal Averescu – bulevardul Mărăşti – Piaţa Montreal – Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Protest de amploare, astăzi, în Piaţa Victoriei. 10.000 de sindicalişti Sanitas ies în stradă, după tăierea salariilor. Restricţii majore în Capitală