Antena Meniu Search
x

Curs valutar

PROTEST SPONTAN la Finanţe! Zeci de mii de angajaţi din toată ţara au oprit lucrul, nemulțumiți de LEGEA SALARIZĂRII

Peste 22.000 de angajați din cadrul Ministerului de Finanțe protestează, luni, fiind nemulțumiți de Legea salarizării, care, susțin sindicaliștii, ar duce la micșorarea salariilor lucrătorilor din domeniu, se arată într-un comunicat de presă remis de SedLex. 

de Redactia Observator

la 15.05.2017 , 09:53

Peste 22.000 de angajați din cadrul Ministerului de Finanțe protestează, luni, fiind nemulțumiți de Legea salarizării, care, susțin sindicaliștii, ar duce la micșorarea salariilor lucrătorilor din domeniu, se arată într-un comunicat de presă remis de SedLex. 

"Noua lege a salarizării nu îi favorizează în niciun fel pe angajați. Sunt estimate scăderi între 10 și 15% în condițiile în care nivelul de muncă a crescut semnificativ. Oamenii și-au luat soarta în mâini", a declarat liderul de sindicat Vasile Marica.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional Finanţe Publice - SindFISC, Liviu Toader, a declarat pentru News.ro că au intrat în grevă angajaţii din Bucureşti şi cel putin zece judeţe.

Articolul continuă după reclamă

”Legea salarizării e în primul rând factorul declanşator. La Bucureşti sunt 200-300 de persoane care au întrerupt lucrul, în ţară sunt câteva mii.

Principalele revendicări sunt cele semnalate de-a lungul timpului, plecând de la nefinanţarea serviciilor în care lucrează aceşti oameni, plus proiectul legii salarizării. În ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor din Finanţele publice, din cadrul ANAF, proiectul este ambiguu privind încadrarea în grilele de salarizare. Nu există o protecţie juridică a angajaţilor ANAF care fac controale, nu există o protecţie juridică reală, angajaţii Fiscului merg în controale în numele statului, şi nu în nume propriu", a spus Liviu Toader.

„Protestul a fost declanşat din cauza faptului că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii şi diminuarea veniturilor salariaţilor din DGRFP Bucureşti. Sindicatul DGRFP Bucureşti a încercat să prevină o astfel de manifestare, aducând în nenumărate rânduri la cunoştinţa conducerii Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală starea de nemulţumire din rândul salariaţilor”, anunţă Sindicatul Finanţe Bucureşti.

Primii care au declanşat greva spontană au fost salariaţii din cadrul DGRFP Bucureşti.

Acestora li s-au alăturat rapid angajaţii Finanţelor din aproape toată ţara. Conform Sed lex, la această oră protestează în faţa instituţiilor salariaţii din judeţele Maramureş, Călăraşi, Dâmboviţa, Timiş, Gorj, Buzău, Hunedoara, Arad, Botoşani, Olt, Argeş, Prahova, Satu-Mare, Mehedinţi, Neamţ, Covasna, Alba Iulia, Ialomiţa, Covasna, Iaşi, Sibiu, Mures, Vâlcea, Giurgiu, Dolj, Harghita.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » PROTEST SPONTAN la Finanţe! Zeci de mii de angajaţi din toată ţara au oprit lucrul, nemulțumiți de LEGEA SALARIZĂRII