Antena Meniu Search
x

Video Proteste, frig și bombe rusești care cad tot mai aproape de graniță. Maia Sandu cere ajutor la București pentru a trece peste o criză istorică

De la ruşi vin frigul şi războiul, ajutor! Este apelul disperat al preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în Parlamentul României. Ţara este într-o situaţie dramatică: aliaţii lui Putin încearcă să o înlăture de la putere, în ţară sunt proteste, iar moldovenii ar putea petrece iarna în frig şi întuneric. Între timp, bombe ruseşti cad pe teritoriul Moldovei

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 19:33

Vezi și

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este folosit de gruparea hoţilor din Republica Moldova,care s-a solidarizat cu partidele pro-ruse şi este gata să dea foc la ţară.

Este apelul dramatic al preşedintelui Republicii Moldova Maia Sandu în Parlamentul României. Cuvintele redau palid realitatea din ţara vecină. 

De mai bine de o lună, la Chişinău sunt proteste. Tensiunile sociale sunt alimentate de teama că, la iarnă, întreaga ţara va fi cuprinsă de frig şi întuneric. Ieri, centrala electrică de la Cuciurgan a anunţat că îşi va opri livrările de energie.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: Riscăm să rămânem fără gaze şi electricitate. Cheltuielile pentru facturi ale unei familii s-au ridicat la 70 - 75% din venituri. 

Pe acelaşi subiect

Situație disperată în Republica Moldova, Maia Sandu speră la ajutorul României

Tariful la gaze a crescut de şase ori în ultimul an şi este de două ori mai mare decât în România. În acest context, Maia Sandu vine pentru a doua oară la Bucureşti în ultimele trei luni pentru a se întâlni cu preşedintele Iohannis. În iulie, după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor ruseşti cu rachete, anunţa că România va ajuta Moldova.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Dacă au ajuns să nu aibă lumină, atunci, scuzaţi-mă, nu e problema noastră. 

Vicepremierul Republicii Molodva, Andrei Spînu, a anunţat că pe 30 octombrie s-au achiziționat 875 MWh de la una dintre filialele Transelectrica. Iar ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat că a fost semnat un contract de furnizare a energiei între Hidroelectrica şi Energocom din Moldova. În ciuda apelor tulburi în care se scaldă ţara vecină, există şi voci optimiste. 

Ion Sturza , fostul premier al Republicii Moldova: Este greu astăzi de închipuit că ar exista vreo forţă tenebră sau din opoziţie care ar putea să creeze probleme guvernului de la Chişinău. 

Dincolo de ameninţarea unei ierni teribile, Republica Moldova se confruntă cu ameninţări directe. Ieri, o rachetă rusească a fost doborâtă în nordul ţării, la doar 100 de km de România. Mai mult voci de la Chişinău cer ca România şi NATO să apere Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Proteste, frig și bombe rusești care cad tot mai aproape de graniță. Maia Sandu cere ajutor la București pentru a trece peste o criză istorică