Antena Meniu Search
x

Raed Arafat a anunţat ce se întâmplă cu românii care se întorc acasă fără test, după 12 februarie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, ce urmează să se întâmple cu românii care vin în România din zona galbenă şi nu au un test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore.

de Monica Palade

la 05.02.2021, 23:04

Raed Arafat a anunţat ce se întâmplă cu românii care se întorc acasă fără test, după 12 februarie - Hepta/Mediafax/Alexandru Dobre

"Nu poți opri un cetățean român să se întoarcă în țară. Dacă vor veni fără test, atunci se vor găsi soluții în care să fie testați sau transportați în anumite condiții ca să ajungă acasă. Asta nu va fi regulă! Regula este să ai testul la tine", a declarat Raed Arafat la Digi24.

Acesta a ţinut să precizeze că şi alte ţări cer un test negativ propriilor cetăţeni, la întoarcerea din zone cu risc epidemiologic.

”Măsurile noastre nu sunt mai restrictive decât în alte țări”.

De ce se solicită teste PCR şi nu rapide? Pentru că acestea din urmă au ”un grad de fals negativ semnificativ în cazul persoanelor asimptomatice”.

Test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore

Joi, 4 februarie, autorităţile au decis că persoanele care vin în România din zona galbenă trebuie să prezinte un test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore, în plus față de măsura carantinării. Măsura intră în vigoare la data de 12 februarie și nu exceptează cetățenii români.

Pe lângă faptul că la întoarcere vor trebui să intre în carantină timp de 2 săptămâni, românii veniţi din aceste ţări vor trebui să prezinte şi un test PCR negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Raed Arafat a anunţat ce se întâmplă cu românii care se întorc acasă fără test, după 12 februarie