Antena Meniu Search
x

Foto Lista țărilor din „zona galbenă” aproape s-a dublat. Carantină de 14 zile și test PCR negativ pentru cei care vin din peste 65 de state și teritorii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 6 pentru aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.02.2021, 22:30

  • 67 de țări sau teritorii au fost trecute pe lista cu risc epidemiologic ridicat
  • Persoanale care vin din aceste țări trebuie să prezinte și un test PCR negativ

Având în vedere situația epidemiologică la nivel național la data de 04.02.2021 și propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, CNSU a hotărât ca la intrarea în România, persoanele din cele 67 de țări și teritorii să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.2 - (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.

(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.”, se arată în Hotărârea CNSU.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat - pagina 1

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat - pagina 2

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Lista țărilor din „zona galbenă” aproape s-a dublat. Carantină de 14 zile și test PCR negativ pentru cei care vin din peste 65 de state și teritorii