Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Raisa mea, fetița mea!". Copila ucisă pe trecere de mașina poliţiei, înmormântată în sicriu alb. Sute de oameni o conduc pe ultimul ei drum

Raisa avea doar 11 anişori și o viață întreagă înainte. Destinul, însă, i-a fost curmat brusc joi, 13 ianuarie, într-un groaznic accident rutier. Fetiţa şi prietena ei Marina se duceau la şcoală când o maşină de poliţie le-a lovit în plin pe o trecere de pietoni din Bucureşti. Micuţa Raisa, care s-a stins la scurt timp după impact, este înmormântată, astăzi, în sicriu alb. Sute de oameni o conduc pe ultimul ei drum.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.01.2022, 19:48

Durere fără margini la căpătâiul Raisei, fetița de 11 ani ucisă pe o trecere de pietoni de mașina condusă de un polițist, pe Bulevardul Laminorului din București.

Copila ucisă pe trecere de mașina poliţiei, înmormântată în sicriu alb

Observatornews.ro

Astăzi, micuța este condusă pe ultimul drum.

Sute de oameni s-au strâns la Biserica "Tuturor Sfinților" de pe strada Hotin, din Sectorul 1 al Capitalei, unde, la această oră, are loc slujba de înmormântare. De aici, copila va fi condusă la cimitirul din Chitila, unde micuța care s-a stins mult prea devreme își va dormi somnul de veci.

Pe acelaşi subiect

Copila ucisă pe trecere de mașina poliţiei, înmormântată în sicriu alb

Observatornews.ro

Părinții copilei sunt îngenunchiați de durere. La fel și colegii de școală și prietenii Raisei, prezenți în număr mare la înmormântarea fetiței de 11 ani. 

Copila ucisă pe trecere de mașina poliţiei, înmormântată în sicriu alb

Observatornews.ro

Filmul tragediei de pe Bulevardul Laminorului

Raisa şi Marina erau prietene din clasa pregătitoare. Locuiau în acelaşi cartier aşa că mergeau zi de zi la şcoală împreună. Joi, cele două fetiţe de 11 ani se întorceau de la cursuri şi mai aveau câţiva paşi până acasă când un poliţist le-a spulberat cu maşina pe trecerea de pietoni.  

Era ora 13.25. 

Micuţa Raisa, pentru care viaţa abia începuse, a murit la câteva minute după impact. Cealaltă fetiţă a ajuns la spital. Este conştientă şi lovită la un picior. Fetiţa a fost operată la ortopedie, e în stare stabilă, cel mai probabil rămâne internată până la începutul săptămânii viitoare, dacă starea ei se îmbunătăţeşte.

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, plasat sub control judiciar

Agentul care le-a lovit pe cele două copile este poliţist de proximitate la secţia 5. Are carnet din anul 2012, iar în 2016 l-a preschimbat în Marea Britanie, care pe atunci era încă în Uniunea Europeană, deci documentul este valabil.

Tânărul nu are şcoală de poliţie, fiind angajat din sursă externă în 2017. Ea a fost audiat şi plasat sub control judiciar.

Deşi nu este învinuit oficial, poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă în cazul Raisei, dar şi pentru vătămare corporală din culpă, în cazul copilei rănite.

Poliţistul nu era în misiune

În ziua producerii accidentului, poliţia a lăsat să se înţeleagă că agentul de la volan era în misiune, deci graba ar fi fost justificată.

Ieri, procurorii au clarificat dilema.

"Avea în funcţiune semnalele luminoase, dar nu şi pe cele acustice şi nu se afla în misiune", a declarat procurorul Radu Călin.

Cât de repede gonea pe şosea, se va stabili după o expertiză.

Accidentul mortal de pe Bulevardul Laminorului din București a fost filmat

Camerele de supraveghere de pe Bulevardul Laminorului din București au surprins momentul în care cele două fetițe au fost spulberate, pe trecerea de pietoni, de maşina condusă cu viteză de polițist.

Imaginile sunt sfâşietoare. Cele două fete se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă autospeciala le-a izbit din plin, cu violenţă.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Ana Maria Crețu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Raisa mea, fetița mea!". Copila ucisă pe trecere de mașina poliţiei, înmormântată în sicriu alb. Sute de oameni o conduc pe ultimul ei drum