Antena Meniu Search
x

Video Războaiele daco-romane, reconstituite la Festivalul din Drobeta-Turnu Severin. Reţetele străvechi pe care le preparau strămoşii noştri

Teritoriul Drobetei s-a transformat weekend-ul acesta într-un adevărat câmp de bătălie. Sute de războinci, daci şi romani, desprinşi parcă din manualele de istorie, au reconstituit istoria veche de peste 2000 de ani. Iar cei mai pofticioşi s-au putut delecta cu bucate alese, preparate chiar după reţetele strămoşilor noştri.

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 11:58

Vezi și

O lecţie vie de istorie! De asta au avut parte curioşii care au trecut pragul Festivalului din Drobeta-Turnu Severin. Întâmpinaţi de o atmosferă ca din cărţile de istorie, spectatorii au descoperit istoria veche de peste 2000 de ani.

Organizator: Mergem pe perioada de început secol 2, chiar perioada războaielor daco-romane. Un mod de a transmite istoria prin altă cale. 

Vizitatorii festivalului au învăţat despre cum îşi realizau strămoşii armele şi despre bucatele cu care se hrăneau

Deşi luptele au fost atracţia principală a Festivalului Drobeta, vizitatorii s-au bucurat şi de atelierele în aer liber unde au învăţat cum îşi făureau strămoşii noştrii armele şi podoabele purtate în bătălie. Cei mai încâtaţi, au fost desigur, copiii, dar nici doamnele nu au fost uitate.

Pe acelaşi subiect

Iar după luptele demonstrative susţinute în faţa mulţimii, cei mai pofticioşi au sevit bucate alese, gătite după reţetele celebrului roman Apicius.

Bărbat: Ei mâncau vânatul, slănină, brânză, ceapă, mâncau tot ce era vânat, legumele se găseau în grădină. 

Nu a lipsit nici bine cunoscutul aperitiv Moretum.

Femeie: O facem cu brânză şi verdeţuri. Verdeţuri înseamnă usturoi, rută. Ruta la noi nu o mai găsim decât în flora spontană, coriandru, ulei de măsine şi ieşe această delicioasă pastă.

Festivalul Daco-Roman Drubeta este la cea de-a şasea ediţie şi se încheie diseară. Cele mai importante trupe de reconstituire istorică din România, dar şi din Bulgaria sunt prezente la eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Războaiele daco-romane, reconstituite la Festivalul din Drobeta-Turnu Severin. Reţetele străvechi pe care le preparau strămoşii noştri