Antena Meniu Search
x

Jandarmeria, după protestele anti-restricții: Am identificat 188 de persoane și am luat măsurile legale, 12 jandarmi au fost răniți

Reprezentanţii Jandarmeriei au relatat marţi cum s-au desfăşurat violenţele de marţi noaptea din Capitală, prezicând că au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital. De asemenea, Poliția Capitalei a anunțat că au fost date 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, opt fiind acordate organizatorilor.

de Redactia Observator

la 30.03.2021, 13:11

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Încep cu un cuvânt de mulțumire pentru bucureștenii care respectă ordinea. Vreau pe această cale să le mulțumesc. Protestul a fost ținut sub control de forțele de ordine, care au acționat cu calm și profesionalism. Din păcate, spre finalul acestui protest, un grup de 300 de oameni au reacționat violent, drept urmare, forțele de ordine au acționat și au făcut-o cu fermitate și au arătat profesionalism. Vreau să le transmit celor agresivi să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate", a declarat, marți, prefectul Capitalei, Alin Stoica. 

Jandarmeria București: 12 jandarmi au fost răniți

Ionel-Cătălin Stegăroiu, directorul general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a anunțat că 12 jandarmi au fost răniți în urma protestelor de luni seara. 

"Am avut două proteste, în Piața Victoriei și PiațA universitățîi, care la un moment dat, spre miezul nopții, și-a pierdut caracterul pașnic. La un moment dat trei persoane din acest grup au schimbat direcția de mers, s-au depolasat în altă direcție. câțiva colegi de-ai mei au vrut să îi legitimeze, moment în care aceștia au devenit violenți.

Pe acelaşi subiect

La momentul imobilizării acestor persoane o mare parte a grupului de manifestanți care erau asezaqti pe carosabil au adresat injurii și au folosit pietre. Ulterior am identificat aceste persoane și am luat măsurile legale la acest moment am identificat 188 de persoane. 12 dintre colegii mei au fost răniți, 3 dintre aceștia deplasându-se la spital, la primiri urgențe la Floreasca. Din fericire nu au necesitat intervenții medicale.Toate acțiunile noastre, ale autorităților, sunt făcute doar în beneficiul și pentru siguranță cetățeanului".

Poliția Capitalei: Au fost aplicate 222 de sancțiuni

Directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Bogdan Berechet, a declarat că "la această oră au fost aplicate 222 de sancțiuni în valoare de peste 200.000 de lei. Opt dintre acestea au fost aplicate organizatorilor".

"Poliția Capitalei, sub supravegherea unităților de parchet competențe au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii acțiunilor de ultraj și tulburare a ordinii publice, distrugere prin incendiere, furt calificat.

Referitor la distrugeri: vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, stații de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Dosarele urmează să fie instrumentate de procurorii de pe lângă judecătoriile sectoareloe 1,3 și 4.

Toate cele 188 de persoane conduse la sediile de poliție sunt în acest moment indentificate, fotografiate, amprentate. La această oră au fost aplicate 222 de sancțiuni în valoare de peste 200.000 de lei. 8 dintre acestea au fost aplicate organizatorilor.

De-abia acum începem investigațiile, supravegheri ale camerelor video aflate în zona pentru a stabili participația tuturor celor care au încălcat faptele și infracțiunile menționate anterior".

Noapte de foc în România

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. În Capitală, manifestanţii de la Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit.

Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

Ulterior, amploarea protestului din Capitală s-a redus considerabil, iar Jandarmeria chiar a anunţat în jurul orei 23:00, că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, întrucât nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie. 

Un grup de manifestanţi a pornit, însă, către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Jandarmeria, după protestele anti-restricții: Am identificat 188 de persoane și am luat măsurile legale, 12 jandarmi au fost răniți