Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unei eleve după proba la matematică de la Evaluarea Naţională 2024. "Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma"

Au scăpat şi de proba la matematică, iar acum se bucură de vacanţa de vară. Absolvenţii de clasa a 8-a au încheiat Evaluarea Naţională şi aşteaptă să afle la ce liceu vor fi repartizaţi. Subiectele au fost de dificultate medie, spun profesorii. Până să vină notele, au apărut deja primele perle la limba română. Iată şi un exemplu - Cireşarii culegeau cireşe toată vara pentru că toată lumea iubeşte cireşele. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.06.2024 , 20:44

"Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma, liceul mi se pare mai important, da.", a spus o elevă imediat după ce a ieşit de la proba la matematică de la Evaluarea Naţională.

Matematica nu e pentru oricine, spun profesorii, aşa că şi subiectele au fost unele care vor departaja elevii la admiterea la liceu.

Ce exerciţiu i-a pus pe elevi în dificultate cel mai tare

Vezi și

"Mediu, cu un pic mai mult de mediu, sa zicem. Nu au cum sa faca toti de 10. Subiectele 1 si 2 roman sunt subiectele tip grila, unde atentia conteaza foarte mult, nu au mare grad de dificultate. Încep subiectele de la trei roman, unde se face departajarea", a precizat Valentin Preda, profesor de matematică.

Pe acelaşi subiect

I-a încurcat pe adolescenţi nu neapărat problema cu prisma triunghiulară de la subiectul al treilea, ci mai degrabă prima cerinţă cu împărţirea elevilor în bănci într-o sala de clasă. A fost, de fapt, vorba despre o ecuaţie.

Platforma digitală a funcţionat perfect, dar au fost altfel de probleme, unele chiar penale.

Potrivit unor surse, subiectele au ajuns în spaţiul public de la cel mai prestigios liceu din judeţul Gorj, Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu". Suspiciunea este că un membru din comisia de examen a făcut publice subiectele în jurul orei 10.00, când proba era încă în desfăşurare.

"Vorbim de o fraudare sau de o tentativă de fraudare a examenului naţional, cu siguranţă această speţă intră şi în competenţe abilitate. Cel mai probabil se va face o plângere penală", a declarat Ionuț Catrina, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Unii elevi au primit subiectele cu întârziere

5 copii au avut nevoie de subiecte de rezervă pentru că li s-a făcut rău înaine de proba la matematică, iar alţi doi au susţinut examenul în Italia, internaţi în spital. 7.454 de elevi au lipsit din bănci.

Mai mulţi elevi s-au plâns că subiectele au ajuns mult prea tarziu pe bancile lor. Unii spun ca au asteptat chiar o ora. Asadar, au petrecut in sala de examen nu doua ore, ci trei ore, ba chiar trei ore si jumatate, cu tot cu scanarea lucrarilor.

Între timp, peste 92.000 de lucrări de la limba română au trecut prin mâinile evaluatorilor. Şi nu arată de loc bine. Mai ales la capitolul ortografie, spun dascălii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 17 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Reacţia unei eleve după proba la matematică de la Evaluarea Naţională 2024. "Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma"