Antena Meniu Search
x

Reacția MAE după difuzarea unui video cu românul răpit în Libia

Ministerul de Externe a transmis un comunicat după difuzarea unui video cu românul răpit în Libia, de la o exploatare petrolieră. Răpirea s-a produs pe 14 iulie.

Militanți islamiști înarmați din Libia
Militanți islamiști libieni filmați într-un video de propagandă - Arhivă

Ministerul de Externe a transmis un comunicat după difuzarea unui video cu românul răpit în Libia, de la o exploatare petrolieră. Răpirea s-a produs pe 14 iulie.

În comunicat, MAE anunță că, în prezent, autoritățile române verifică autenticitatea videoului.

”Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze.  Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen”, se afirmă în comunicat.

Inginerul român a fost răpit în iulie în Libia, împreună cu alți 3 colegi, localnici.

”Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autoritățile centrale și locale libiene, reprezentanții companiei angajatoare, precum și familia cetățeanului român”, mai spune MAE, în comunicat.

Românul răpit lucrează de aproximativ 15 ani în Africa, în domeniul petrolier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacția MAE după difuzarea unui video cu românul răpit în Libia