Antena Meniu Search
x

Reacția poliției după ce agenții săi au fost atacați în Hunedoara de mulțimea furioasă

Polițiștii au venit cu precizări după incidentele violente produse în cartierul Micro 7 din Hunedoara, sâmbătă seară. Șapte persoane au fost identificate și duse la audieri.

de Redactia Observator

la 19.04.2020, 16:24

Localnic în genunchi lângă mașina de poliție
Un individ atacă o mașină de poliție după ce agenții au săltat un bărbat fără declarația pe propria răspundere, la Hunedoara, 18 aprilie 2020 - Facebook
  • Șapte persoane au fost duse la audieri.
  • Două mașini de poliție avariate în incident.

Polițiștii au venit cu precizări după incidentele violente produse în cartierul Micro 7 din Hunedoara, sâmbătă seară. Șapte persoane au fost identificate și duse la audieri.

Incidentele violente de sâmbătă seară au izbucnit după ce polițiștii au oprit un individ băut, care nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere. Agenții care l-au săltat au fost atacați de localnicii din cartier.

Comisarul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a venit cu precizări.

”În acest moment, după intervenția Poliției și Jandarmeriei, toate persoanele din acea zonă s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal. Vă reamintesc faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, la momentul interceptării de către forțele de ordine, a devenit recalcitrantă. Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de către poliție. După identificarea participanților la agresiune, șapte persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. Toate activitățile sunt în desfășurare în acest moment pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la această agresiune, și conducerea acestora la sediul poliției, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale. În cauză a fost deschis dosar penal în care se desfășoară cercetări sub coordonarea unui procuror”, a transmis Georgian Drăgan.

În urma incidentelor violente de la Hunedoara, două mașini de poliție au fost avariate.

”Facem un apel, pe această cale, la toți românii, să respecte prevederile ordonanțelor militare, să respecte distanțarea socială și restricțiile de circulație impuse de ordonanțele militare și, bineînțeles, să respecte indicațiile forțelor de ordine. În această perioadă, la nivel național, aproximativ 14 mii de polițiști acționează în fiecare zi, în sistem integrat cu celelalte forțe, respectiv Jandarmeria Română și Poliția Locală, care a intrat sub comanda operațională a Poliției Române, și sprijiniți de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale”, a mai spus comisarul Georgian Drăgan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacția poliției după ce agenții săi au fost atacați în Hunedoara de mulțimea furioasă