Antena Meniu Search
x

Reacții ale specialiștilor, după recordul atins de România în materie de infectări cu noul coronavirus: "În jurul nostru, tot mai mulți oameni sunt bolnavi"

A crescut alarmant numărul cazurilor noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.767 de infecţii. Un nou record şi a doua oară când depăşim pragul de 1.700 de noi îmbolnăviri. Medicii se tem de ce e mai rău în zilele următoare. Şi tot mai des se discută despre o nouă carantină. 

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 20:12

Vezi și
  • 1.767 de infecții noi cu coronavirus au fost raportate miercuri.
  • Numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit bariera de 4.500.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Numărul de infectări a explodat. Şi riscă să scape de sub control. 

Virgil Musta, medic infecţionist: Este punctul cel mai rău, dar riscul de a fi şi mai rău este mare. În jurul nostru, tot mai mulţi oameni sunt bolnavi, mulţi dintre ei cu forme asimptomatice sau forme uşoare şi nefiind diagnosticaţi umblă printre noi.

Medicii se pregătesc pentru un scenariu sumbru. Depăşirea pragului de 2.000 de infectări pe zi. 7.061 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt acum internaţi în spitalele din ţara noastră. 498 dintre ei sunt în stare gravă şi critică, în secţiile de Terapie Intensivă. 

Ştefan Lazăr, medic infecţionist: Reuşim să externăm pacienţi, acele locuri se umplu cu alţi pacienţi care vin pentru că este un flux permanent.

Septembrie e o lună de foc. Oamenii s-au întors din concediu, copiii au început grădiniţa sau şcoala, iar cinematografele şi restaurantele s-au deschis. În plus, duminică avem alegeri. 

Întrebarea la ordinea zilei este: dacă bilanţul creşte, intrăm din nou în carantină? 

Klaus Iohannis, președintele României: Nu cred că este nevoie de un nou lockdown. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Eu mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii.

Am ajuns la 4.550 de decese de la începutul epidemiei şi până acum. 47 de pacienţi infectaţi cu noul cornavirus au murit doar în ultimele 24 de ore. Doi dintre ei aveau mai puţin de 29 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacții ale specialiștilor, după recordul atins de România în materie de infectări cu noul coronavirus: "În jurul nostru, tot mai mulți oameni sunt bolnavi"