Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile dau din umeri, forţate să ia decizii în cazul groaznic din spitalul reşiţean: "Angajatului nu îi pasă. Se fac cercetări"

În faţa unor astfel de imagini, cei care au puterea de a schimba lucrurile bagă capul în pământ. Nici măcar n-au mimat mirarea. Condiţiile în care sunt ţinuţi pacienţii, poveştile care au şocat o ţară, nimic din toate astea nu i-a surprins. Ştiau că aşa arată sistemul.

de Redactia Observator

la 03.12.2020, 20:35

Vezi și
  • Autorităţile au deschis dosar penal, în cazul Reşiţa, pentru abuz în serviciu.
  • Autorităţile au aplicat, deja, amenzi în valoare de 18.400 de lei.

Şi, ca de obicei, după fiecare scandal, se deschid anchete, se fac controale, se dau amenzi, până când bunicul Vasile Moga va deveni doar o cifră într-o statistică şi oficialii vor trece la stingerea următorului scandal.

Ministrul Sănătăţii: "E un sistem vechi"

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Avem un sistem pe care l-am văzut dezgolit în acest moment. Este un sistem vechi, de 30 de ani. 

Alina Stancovici, fost manager spital: Imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Ele reflectă o situaţie tristă din sistemul sanitar din România.

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean: Nu e perfect, dar asta e în condiţiile pe care le avem. Momentul imaginilor nu ni-l explicăm. 

Ioan Popa, primar Reşiţa: Noi ştiam cum arată staţionarul trei. Eu am şi spus că trebuie demolat. 

"Aşa e sistemul"

Confruntaţi cu imaginile înfiorătoare din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, autorităţile locale şi naţionale ne spun că aşa e sistemul. Uită însă că sistemul e făcut din oameni. Iar ca să ridici pacienţi căzuţi pe jos şi să nu îi laşi să zacă în aşternuturi murdare nu ai nevoie de echipamente performante sau bani. Trebuie doar să fii om. 

Reporter: Cum am ajuns la această lipsă de umanitate? 

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean: Am ajuns în situaţia în care angajatului şi asistentului nu îi pasă.

Procurorii au deschis o anchetă penală pentru abuz în serviciu. 

Laura Iancu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița: Dacă e vorba de neglijenţă şi abuz se fac cercetări. Avem datoria morală să ne sesizăm din oficiu. 

Managerul demis, amenzi, concedieri

S-au dat şi primele sancţiuni. Managerul spitalului a fost demis şi amendat cu 10 mii de lei. Au mai fost amendate cu 8 mii 400 de lei trei asistente şi o infirmieră. Controalele au continuat şi astăzi.

Daniel Botgros, purtător cuvant DSP Caraş Severin: Reprezentanţii Corpului de Control au început un proces de evaluare a activităţii DSP a judeţului. 

Dincolo de sancţiuni, nimic nu s-a schimbat. 

Fără condiţii, fără îngrijire, bolnavii au parte de o condamnare sigură. În acest spital vechi de peste 60 de ani sunt doar şapte medici, în timp ce 70 de pacienţi speră să fie salvaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Autorităţile dau din umeri, forţate să ia decizii în cazul groaznic din spitalul reşiţean: "Angajatului nu îi pasă. Se fac cercetări"