Antena Meniu Search
x

Video Record de Paşte, la centrul de vaccinare drive through din Bucureşti. Zeci de maşini aşteptau în coloană

Au fost cozi în mai multe oraşe din ţară la centrele de vaccinare, deschise chiar şi azi. Oamenii au profitat de ziua liberă, dar şi de vremea bună, ca să scape de grija bolii

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 20:23

Vezi și

La centrul drive through din Bucureşti n-a fost vreme de relaxare. 400 de oameni se vaccinaseră azi până la prânz şi medicii se aşteptau ca până seara să fie record. 

Coloană de zeci de maşini la vaccinare drive trough, în Bucureşti

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "De la ora 8 dimineata, oamenii au venit aici in Piata Constituiei ca sa se vaccineze, nu a contat ca e ziua de Paste. In continuare e o coloana de autoturisme de cateva sute de metri, 50-60 de masini, in conditiile in care in masini sunt cate 3-4 persoane care vor sa se imunizeze"

Într-o maşină, cinci muncitori turci au stat şi ei zeci de minute în şir la coadă. 

Pe acelaşi subiect

"Noi muncim pe santier"

"A fost foarte bine"

La Cluj însă, în centrul de vaccinare drive through, nu a mai fost înghesuiala de zilele trecute.

Alex Prunean, reporter Observator: "Daca zilele trecute la acest centru de vaccinare timpii de asteptare erau chiar si de 5 ore, iar coloanele de masini se intindeau pe 2 km, astazi, parcarea salii sporturilor este aproape goala. Razlet mai apare cate o masina, iar cei care trec pe aici si doresc, pot merge acasa vaccinati in doar 2-3 minute"

Chiar şi aşa, nu a stat nimeni degeaba. 

"Da, ne-am vaccinat in ziua de paste, da"

"Direct am venit"

"Doua masini am avut in fata, deci 5 minute, e ok"

Exact de acest lucru au profitat cei care au lăsat drobul şi sarmalele pe masă şi au ţinut morţiş să se vaccineze. 

"A tot fost aglomerat si acum am zis ca e o ocazie buna, nu stam atat la rand si programarea pe care am facut-o cred ca mai dura"

În Timişoara, centrele de vaccinare deschise în ziua de Paşte au lucrat la foc continuu.

Georgiana Moise coordonator centru de vaccinare: "Noi, cadrele medicale, suntem obisnuiti sa lucram de sarbatori si acum suntem pe baricade. Oamenii au venit in numar mare, chiar daca astazi a fost zi de sarbatoare, oamenii au fost foarte constienti ca trebuie sa se imunizeze pt a trece de aceasta pandemie impreuna"

Totuşi, mesele din centrul de vaccinare au fost pline de bunătăţi, iar medicii nu au lăsat să treacă ziua de sărbătoare, fără să respecte tradiţia.

Catalina Bucureasa, asistent medical: "Suntem si noi oameni ca si toti ceilalti, in pauzele de pranz printre vaccinair, mai ciocnim un ou"

În prima zi de Paşte, peste 40.000 de persoane s-au vaccinat, dintre care 18.000 cu prima doză, iar 23.000 au primit rapelul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Record de Paşte, la centrul de vaccinare drive through din Bucureşti. Zeci de maşini aşteptau în coloană