Video Record de stat la coadă în Timişoara pentru Caravaggio. Iubitorii de artă au aşteptat cu orele să vadă gratuit tablouri originale
Coadă la muzeu, în Timişoara. Sute de oameni au stat în şir pentru a putea intra gratuit să viziteze expoziţia Caravaggio, găzduită de Muzeul Naţional de Artă.
- Cum au reuşit şase români să fure usturoi de 600.000 de euro în Spania. Liderul reţelei s-ar fi ascuns în România. DETALII la Observator 17:00
- Cum a încasat Horațiu Potra 8 milioane de dolari în trei ani de la chinezi, protejându-le interesele în Africa – Investigație Rise Project
Oamenii pot vedea o expoziţie fără precedent în România, dedicată artistului Michelangelo Merisi da Caravaggio. E vorba de colecţia Roberto Longhi. Operele care valorează zeci de milioane de euro au fost aduse din Italia la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara sub pază strictă. Colecţia a putut fi vizitată fără bilet, în prima zi de miercuri din fiecare lună.
Un stil inconfundabil
Fascinaţi de stilul artistului italian, Michelangelo Merisi da Caravaggio, iubitorii de artă s-au aşezat încă de la primele ore ale dimineţii la coadă pentru a putea intra la expoziţia “Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi”.
“Este superbă şi este deosebit să avem în Timișoara aşa ceva”, a remarcat un vizitator întrebat de reporterul Observator ce impresie i-a făcut expoziţia care a necesitat o amplă desfăşurare de forţe. Operele artististului, dar şi lucrările inspirate după acestea au fost aduse din Italia sub pază strictă, iar costurile transportului au fost uriaşe.
- Cum a încasat Horațiu Potra 8 milioane de dolari în trei ani de la chinezi, protejându-le interesele în Africa...
- Un maramureşean înarmat cu o puşcă s-a urcat pe ATV şi a ieşit la vânătoare de câini. Bărbatul s-a ales cu...
- Bloc înghiţit de fum şi foc, în centrul Mangaliei. Pompierii au scos dintr-un apartament în flăcări două butelii
- Accident mortal cu aproape 200 km/oră, surprins între Deva şi Hunedoara. Şoferul a fost aruncat de impact în...
- Misiune contracronometru a salvamontiştilor. Ucrainean rătăcit în Munţii Maramureşului, salvat după trei...
“Măsurile de securitate au fost aceleaşi ca şi la celelalte expoziţii şi desigur, fondurile alocate nu au fost deloc puţine, e vorba de circa două milioane de lei alocate de către Consiliul Judeţean”, a declarat Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă, pentru reporterul Observator.
Oamenii mai pot vizita expoziţia până la sfârşitul lui februarie
Iar pentru că vizitatorii au putut vedea gratis aceste capodopere, coada din faţa muzeului s-a întins pe zeci de metri. “Expoziţia, desigur, este foarte, foarte apreciată, deja am depăşit 18.500 de bilete vândute”, a mai subliniat directorul muzeului.
Cei care au avut ocazia să treacă pragul expoziţiei au rămas impresionaţi de unicitatea tablourilor. “E o oportunitate, e un mare pictor, trebuia ajuns undeva în străinătate operele lui. E bine că se organizează astfel de expoziţii”, a spus un vizitator.
La finalul lunii februarie capodoperele se vor întoarce în peninsulă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰