Antena Meniu Search
x

Video Recuperarea miraculoasă a Mariei, tânăra incendiată de un criminal, în Mehedinţi: "S-a luptat în fiecare zi"

Recuperare miraculoasă a fetei incendiate de un criminal, în urmă cu 6 luni. Maria şi-a revenit deşi nici măcar medicii nu îi dădeau şanse. Tânăra de 18 ani şi-a reluat cursurile în spital şi a vorbit pentru prima dată de experienţa cumplită prin care a trecut. Rudele victimelor din Colectiv şi supravieţuitorii tragediei i-au sărit în ajutor.

de Redactia Observator

la 20.11.2020, 21:08

Vezi și
  • Maria a fost incendiată în propria casă de bărbatul împotriva căruia depusese o plângere pentru viol.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Bunica Mariei: "A venit și i-a pus foc în pat. Eu eram într-o cămăruță în partea asta și ea era în camera mare. Abia când a ieșit nepotul afară și a întrebat "ce făcuși, mă" a zis "las-o să ardă că i-am dat foc". Mi-a rămas în suflet și în ochi cum era".

Maria: "Mă numesc Maria și aș dori să va rog să mă ajutați să devin din nou un om normal, să fac din nou lucrurile pe care le făceam înainte".

Este apelul Mariei de pe un pat de spital. Medicii i-au dat șanse mici de supraviețuire tinerei de 18 ani atunci când au găsit-o arsă de vie de un criminal eliberat din închisoare. Se întâmpla acum exact acum şase luni

Raluca Alexandru, spitalul Grigore Alexandrescu: "Sunt arsuri profunde şi arsuri de căi respiratorii superioare, ceea ce îi reduc şansele de supravieţuire destul de mult".

Maria este, însă, o luptătoare. Iar medicii de la Grigore Alexandrescu au făcut minuni.

Iulia Nacea, medic: "Maria este pacienta mea de la jumătatea lunii iunie. Este unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am avut până acum. S-a luptat în fiecare zi. Noi, când ne punea problema de intervenții cihrurgicale, ea își făcea planul cum o să se întoarcă la școală".

DIn spital, Maria a început și cursurile online.

Reporter: "Cum te vezi cu colegii, tu îi vezi pe ei?"

Maria: "Da".

Reporter: "Ei te pot vedea pe tine?"

Maria: "Nu".

Reporter: "Dar vorbeşti cu ei?"

Maria: "Da. O să îmi continui școală și apoi vreau să devin ceva să pot să ajut copiii care trec prin ce am trecut și eu".

Ea are însă nevoie de recuperare. Va fi un proces lung şi costisitor.

Iulia Nacea: "Are nevoie de recuperare, de exerciții și tratamente zilnice. Ideal ar fi să ajungă într-o clinică axată pe recuperare pentru a transforma un pacient salvat într-un pacient funcțional".

Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, Spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu: "Să o trimitem într-un loc unde poate să urmeze o kinetoterapie până la 1 an de zile".

În ajutorul Mariei au sărit rudele victimelor din Colectiv şi supravieţuitorii.

Narcis Hogea, tatal lui Alexandru: "Povestea Mariei e tulburătoare și nedreaptă. La 18 ani, viața a învățat-o că puterea poate consta, uneori, în capacitatea de a renaște. Maria are nevoie de ajutor. Vă rog să donați pentru renașterea Mariei. Puterea ei va schimba lumea".

Bogdan Moleşag, supravieţuitor Colectiv: "Vorbim despre o tânără, un copil care a trecut prin aproape toate formele imaginabile de abuz și cu toate acestea ea are niște resurse interioare extraordinare".

Maria a fost incendiată în propria casă.

Agresorul este Ion Turnagiu, un bărbat condamnat pe viaţă pentru cinci crime și eliberat înainte de termen. Maria depusese plângere împotriva lui pentru viol și agresiune, iar individul a vrut să se răzbune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Recuperarea miraculoasă a Mariei, tânăra incendiată de un criminal, în Mehedinţi: "S-a luptat în fiecare zi"