Antena Meniu Search
x

"Regele maneliştilor", condamnat la închisoare! Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, va sta 1.479 de zile după gratii, pentru un tun de 1,2 milioane de euro

Paul Iova, cunoscut în lumea interlopă drept Ion Petrişor sau "Regele maneliştilor", a fost condamnat definitiv la 1.479 de zile de închisoare cu executare.

Paul Iova, cunoscut în lumea interlopă drept Ion Petrişor sau "Regele maneliştilor", a fost condamnat definitiv la 1.479 de zile de închisoare cu executare, adică puţin peste 4 ani de stat după gratii. 

Impresarul mai multor cântăreţi de manele, dar şi unul din organizatorii "Miss Piranda" a fost condamnat pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă. 

În toamna anului 2014, procurorii DIICOT Suceava au trimis în judecată gruparea de contrabandişti de ţigări condusă de Paul Iova, paguba din dosar fiind estimată la 1,25 de milioane de euro.

Dacă la prima instanţă Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, a primit 7 ani de închisoare, la Curtea de Apel Suceava pedeapsa a fost redusă la 1.479 de zile. O măsură similară a fost luată şi faţă de Ioan Sava, zis „Căsuţă”. De la 7 ani, pedeapsa i-a fost redusă la 3 ani şi 6 luni cu executare.

Alte două persoane care aveau pedepse cu executare nu vor ajunge în penitenciar. Este vorba de Marius Negrea, care a primit 3 ani cu suspendare sub supraveghere, în loc de 4 ani cu executare, respectiv Gheorghe Puiu, zis „Puiu”, care a fost condamnat la 2 ani cu suspendare sub supraveghere, în loc de 6 ani cu executare.

Cel mai bine a ieşit Mihai Vicovanu, zis „Mişu”, care a fost achitat pentru toate infracţiunile pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, după ce la Tribunalul Suceava primise 3 ani cu suspendare sub supraveghere. Un alt personaj condamnat cu suspendare sub supraveghere la instanţa de fond pentru o perioadă de 3 ani, Dumitru Adrian Eftin, zis „Adi”, a beneficiat şi el de o diminuare a pedepsei, la 1 an cu suspendare.

Anterior, în acelaşi dosar, alte cinci persoane au mers pe procedura simplificată şi au recunoscut faptele. La vremea respectivă s-a dat următorul verdict: Romică Botezatu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Gheorghe Plăcintă, zis „Ghiţă” – 3 ani cu suspendare, Cristinel Şoitu – 2 ani cu suspendare, Mihail Mihai, zis „Misha” – 2 ani cu suspendare, Gabriel Ovidiu Ghelasă – 2 ani cu suspendare.

Inculpaţii din acest dosar au fost obligaţi şi la plata unor sume către bugetul de stat, ca urmare a prejudiciului cauzat prin contrabanda cu ţigări.

În ceea ce-l priveşte pe „regele maneliştilor”, Paul Iova, acesta devenise un client fidel al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Ion Petrişor a fost săltat şi dus la audieri de nu mai puţin de trei ori, prima dată în 2010 şi ultima dată în 2013.

Până în prezent, Paul Iova, alias Ion Petrişor, a fost trimis în judecată în două dintre dosarele pe care le-a avut la Suceava, pe numele său nefiind pronunţată încă nici o soluţie judecătorească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Regele maneliştilor", condamnat la închisoare! Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, va sta 1.479 de zile după gratii, pentru un tun de 1,2 milioane de euro