Antena Meniu Search
x

Pe 15 mai începe relaxarea restricțiilor în România

Apar zorii relaxării și în România: de fapt mai mult promisiunea lor. Din 15 mai, vom putea ieşi din case fără bilet de voie. Dar vom fi obligaţi să purtăm mască de protecţie. Atât în spaţiile închise cât și în mijloacele de transport în comun. Rămân însă multe alte restricții în vigoare chiar și după încheierea stării de urgenţă. Nu știm încă dacă vom avea voie pe plajă anul acesta, și când se vor deschide mallurile și restaurantele.

de Redactia Observator

la 22.04.2020, 19:45

Vezi și

Klaus Iohannis, preşedintele României - Dragi români, aşa vom arăta după 15 mai în spatiile publice inchise și atunci când folosim transportul public în comun!

Primul mesaj concret de relaxare. Una condiţionată. De la mijlocul lunii mai, vom putea circula fără declaraţie pe propria răspundere. Vom fi însă obligaţi să purtăm măşti de protecţie.

Klaus Iohannis, preşedintele României - Vom putea să renunțam la purtarea mastii poate la anul, atunci când aceasta pandemie va fi sub control și nu mai exista riscul infectarii.

În "noua normalitate", unele restricţii vor rămâne valabile. În sfârşit, ne vom putea plimba pe stradă fără să declarăm în prealabil unde mergem şi de ce mergem. Cluburile rămân închise. Astfel că parcările vor fi în continuare goale.

Restricțiile actuale, în vigoare până pe 15 mai

Manifestările şi adunările publice rămân interzise. Aşa că nu vă faceţi încă planuri că veţi merge la meciuri sau concerte.

Prudenţa va juca un rol definitoriu. Relaxarea restricţiilor nu înseamnă că şi riscul de infectare scade.

Klaus Iohannis, preşedintele României Răspunderea fiecăruia va deveni mai mare pentru toți. Cei mai în vârstă, cei cu alte afecțiuni vor trebui să aibă mult, mult mai multă grijă de ei și noi va trebui să avem mai multă grijă cum interacționăm cu persoanele care sunt mai expuse riscului de infectare.

Până pe 15 mai, toate restricţiile rămân în vigoare. Amenzile pentru încălcarea lor pot ajunge la 20 de mii de lei, în cazul persoanelor fizice, şi până la 70 de mii de lei în cazul persoanelor juridice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Pe 15 mai începe relaxarea restricțiilor în România