Antena Meniu Search
x

Mădălina Iacob, reporterul Observator, despre experienţa trăită în anturajul Papei Francisc

Un moment unic a trăit reporterul Observator, Mădălina Iacob. Bucuros că îl cunoaşte pe cel mai tânăr jurnalist din suita papală, Suveranul Pontif a acceptat pe loc să facă un selfie cu colega noastră. Mai mult, Papa a avut o rugăminte pentru reporterul Observator - Să se roage pentru el.

de Redactia Observator

la 31.05.2019, 21:03

Vezi și

Un moment unic a trăit reporterul Observator, Mădălina Iacob. Bucuros că îl cunoaşte pe cel mai tânăr jurnalist din suita papală, Suveranul Pontif a acceptat pe loc să facă un selfie cu colega noastră. Mai mult, Papa a avut o rugăminte pentru reporterul Observator - Să se roage pentru el. Sfântul Părinte a călătorit ca un om obişnuit, la bordul unui avion de linie şi a jucat cu bucurie rolul de gazdă.

Modest, cu o căldură aparte şi cu un zâmbet larg, Papa Francisc a fost de acord să facă o fotografie cu reporterul Observator, cel mai tânăr jurnalist acreditat la Vatican. 

Papa Francisc i-a rugat pe jurnalişti să se roage pentru el

Mădălina susţine că "jurnaliştii străini, colegii mei, mi-au spus că sunt foarte norocoasă pentru că a zâmbit în poza mea". 

Mesajul Papei pentru Mădălina a fost mai impresionant chiar decât gestul său. 

"A dat mâna cu mine şi mi-a spus: "Roagă-te pentru mine!" Am simţit o căldură specială", a precizat reporterul Observator.

Mădălina a primit binecuvântarea Sfântului Părinte. Avea la ea şi un rozariu, pe care îl va purta mereu de acum înainte.

Tot zborul alături de Suveranul Pontif a fost încărcat de emoţii. Din suita Papei fac parte 70 de jurnalişti, adunaţi din toate colţurile lumii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cameramanii au avut locuri rezervate în avionul papal

Sanctitatea Sa şi-a făcut timp să salute fiecare jurnalist în parte, le-a mulţumit pentru munca depusă, a primit cadouri şi a discutat despre vreme.

Aşa cum a anunţat pe Twitter, Papa vine în România în calitate de pelerin. Şi-a început călătoria ca un om obişnuit, într-un avion de linie.

Jurnaliştii au stat în partea din spate a aeronavei. În mijloc, cardinalii, iar, în faţă, suita apropiată a Papei. Suveranul Pontif a avut mereu alături o icoană a Fecioarei Maria.

Însemnul papal se regăseşte pe toate scaunele din aeronava papală. În rest, avionul este unul obişnuit.

Sunt trei rânduri pe partea stângă şi trei rânduri pe partea dreaptă. Ce e deosebit este că am primit şi o mapă. Aici găsim tot traseul nostru spre România, dar şi mai multe informaţii despre zborul papal. 

Cameramanii au fost singurii care au avut locurile rezervate în avion, ca să prindă cele mai bune cadre.

Jurnaliştii acreditaţi vor zbura în avionul papal şi duminică, spre Roma

Pe timpul zborului, Suveranul Pontif a mâncat în acelaşi timp cu jurnaliştii. Meniul a fost gândit pentru toate gusturile, de la fructe şi iaurt până la specialităţi italiene, precum mozarella şi prosciutto. 

Mesajul acestei călătorii este "Să mergem împreună". Având în vedere programul, jurnaliştii vor călători mult împreună cu Papa în aceste zile.

Reporterul Observator îl va urma îndeaproape pe Papa Francisc şi în următoarele două zile, în călătoria sa prin România.

Conform protocolului, va respecta un regim special şi nu va dormi acasă, ci la hotel. Duminică, va urca din nou în avionul papal, spre Vatican, când Sfântul Părinte le va da ocazia jurnaliştilor să îi pună câte două întrebări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mădălina Iacob, reporterul Observator, despre experienţa trăită în anturajul Papei Francisc