Antena Meniu Search
x

O româncă pasionată de maşini, fitness şi selfie-uri şi un tânăr misterios sunt cei doi hackeri acuzaţi că au atacat computerele Poliţiei din Washington

Doi presupuşi hackeri români sunt acuzaţi de procurorii americani că au piratat sistemul de control al camerelor de supraveghere din Washington.

Vezi și

Doi presupuşi hackeri români sunt acuzaţi de procurorii americani că au piratat sistemul de control al camerelor de supraveghere din Washington. Potrivit autorităţilor americane, Mihai Alexandru Işvanca şi Eveline Cismaru au reuşit, în luna ianuarie, să scoată din funcţiune două treimi din camerele video ale poliţiei. 

Cei doi români urmăreau să obţină o sumă de bani în schimbul deblocării sistemului de securitate al Poliţiei din Washington, spun procurorii americani.

Incidentul a fost tratat cu atenţie maximă, deoarece s-a produs chiar înaintea ceremoniei de învestire a lui Donald Trump. Cei doi au fost arestaţi la 15 decembrie, la Bucureşti, iar Curtea de Apel va examina, luna viitoare, extrădarea lor.

Potrivit modului cum se afişa în mediul online, Eveline Cismaru putea da greu de bănuit că ar avea legătură cu astfel de afaceri. Mai degrabă, tânăra se etala ca pasionată de maşini, de fitness şi îşi făcea selfie-uri cu insistenţă.

Eveline Cismaru într-o fotografie selfie
Mihai Alexandru Işvanca într-o poză de pe Facebook

În schimb, Mihai Alexandru Işvanca era mai discret în apariţiile sale pe reţelele de socializare. Acţiunile sale au fost însă uşor depistate de autorităţile americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O româncă pasionată de maşini, fitness şi selfie-uri şi un tânăr misterios sunt cei doi hackeri acuzaţi că au atacat computerele Poliţiei din Washington