Antena Meniu Search
x

Românii care au speriat Marea Britanie: 'Fără tehnologia lor, crimele nu ar fi fost posibile'

Patru români stabiliți în Marea Britanie sunt cercetați de procurori că ar fi realizat și vândut în toată lumea dispozitive de clonat carduri.

Patru români stabiliți în Marea Britanie sunt cercetați de procurori că ar fi realizat și vândut în toată lumea dispozitive de clonat carduri.

Alexandru Sovu, de 39 de ani, este acuzat că ar fi realizat skimmerele, care pot fi potrivite în ATM-uri şi staţii de benzină.

Paula Cioacă, de 32 de ani, soţia lui Ionel Băluţă, cel care coordona activitatea infracţională, şi Anca Fuioagă, de 37 de ani, au apărut, de asemenea, în sala de judecată, fiind acuzaţi de conspiraţie pentru fraudarea sistemului bancar din UK, scrie Daily Mail.

Procuroul Michael Shaw a spus că device-urile de clonat carduri erau vândute sub altă denumire, în ţări ca SUA, Vietnam sau China.

Pe acelaşi subiect

Alte opt persoane implicate în această activitate au pledat vinovat şi au fost condamnate. 

Paula Cioaca a fost arestata alaturi de alti trei suspecti, printre care si sotul ei, liderul gruparii de infractori care a speriat Marea Britanie

Paula Cioacă (foto) a fost arestată alături de soțul ei, Ionel Băluță, liderul grupării de infractori din Marea Britanie

Conform informaţiilor oferite de procuror, cardurile introduse în aceste device-uri erau nu numai fraudate, ci şi blocate, iar posesorul trebuie să plătească pentru deblocare.

“Fără tehnologia dezvoltată de Alexandru Sovu, aceste delicte nu ar fi fost posibile”, a spus procurorul.

Sovu a fost arestat pe aeroportul Heathrow, iar poliţia de descoperit în telefonul său o probă incriminatorie: o traducere în chineză, cu Google translate, despre cum pot fi deghizate skimmerele în încărcătoare de telefoane mobile.

Device-urile erau construite în locuinţa pe care inculpaţii o ocupă în Colchester, Essex. Cei patru români care au apărut acum în faţa instanţei neagă acuzaţiile care le sunt aduse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Românii care au speriat Marea Britanie: 'Fără tehnologia lor, crimele nu ar fi fost posibile'