Antena Meniu Search
x

România, acoperită de gheață. Carambol cu victime în Vrancea

Vremea severă a făcut victime! O femeie a murit, iar doi oameni au fost răniţi, într-un carambol violent pe o şosea din Vrancea. Trei maşini au fost implicate în accident după ce una dintre ele a derapat pe drumul acoperit de polei. În Capitală, un bărbat a ajuns la spital cu piciorul amputat.

Vezi și

Vremea severă a făcut victime! O femeie a murit, iar doi oameni au fost răniţi, într-un carambol violent pe o şosea din Vrancea. Trei maşini au fost implicate în accident după ce una dintre ele a derapat pe drumul acoperit de polei. În Capitală, din cauza fenomentului cunoscut ca ploaie îngheţată, un bărbat a ajuns la spital cu piciorul amputat. A alunecat sub tramvai.

La ora 11:40, judeţul Vrancea abia ieşise de sub codul portocaliu de polei pe arii extinse. La câţiva kilometri de Focşani însă, pe şoseaua încă alunecoasă, un şofer calcă prea tare pedala de acceleraţie şi pierde controlul volanului. Într-o fracţiune de secundă loveşte cu maşina alte două autoturisme. În carambol, o femeie de 41 de ani şi-a pierdut viaţa. 

În Capitală, un bărbat de 75 de ani a fost cât pe ce să aibă aceeaşi soartă după ce a alunecat pe gheaţă şi a ajuns cu un picior sub tramvai. 

De ieri până azi a fost avalansă de solicitări la 112. Aproape 2.000, după ce gheaţa a acoperit totul. Case, garduri, drumuri şi maşini. 

Troleibuze de pe 7 trasee nu au funcţionat din cauza unui scurt circuit, iar circulaţia tramvaielor 41 din a fost blocată după ce în Ghencea o garnitură a deraiat.

În Buzău, două femei au ieşit înarmate cu lopeţi să elimine pericolul de pe trotuare. Alţii, când şi-au văzut maşinile îmbrăcate în gheaţă, au recurs la metode mai puţin obişnuite ca să le dezgheţe.

Pe holurile spitalului din Galaţi, abia se mai putea trece. Pacienţi în picioare sau pe scaune, toţi se înghesuiau în dreptul ortopediei. Au fost aproape 400 de cazuri de fracturi şi entorse în doar 24 de ore. 

Între timp, drumarii au făcut tot posibilul să elimine gheaţa de pe şosele. Pe alocuri au aruncat pământ. Nu a fost însă o soluţie.

Acolo unde nu e polei, zăpada face probleme. În Maramureş, se depune, parcă neîncetat, strat peste strat. 

Între Rânca şi Novaci, drumarii se chinuie să facă drum de mai bine de 24 de ore. Viscolul a fost atât de puternic încât zăpada are pe alocuri 4 metri înălţime.

În Mehedinţi, între Drobeta Turnu Severin şi Motru, se circulă în condiţii de iarnă. Din fericire, drumul nu e blocat.

În Dâmboviţa, în schimb, jandarmii şi drumarii s-au chinuit 10 ore să ducă la loc sigur două familii de turişti, care au rămas blocate în nămeţi. 

În Sinaia, astăzi, sub greutatea zăpezii, un copac s-a prăbuşit şi a blocat un drum.

Din cauza vremii, în special a chiciurei şi poleiului, aproximativ 5000 de oameni din şapte judeţe au rămas astăzi fără curent electric. 

La malul mării, ceaţa a făcut probleme. Porturile Midia şi Mangalia au fost închise în această dimineaţă. 

Diferenţele de temperatură au făcut ca la Constanţa să avem parte de o ceaţă densă. Dimineaţă au fost două grade celsius înregistrate în timp ce la orele prânzului valorile s-au ridicat până la 7, 8 grade celsius. Şi vântul ne dă mari bătăi de cap şi asta pentru că atinge la rafală şi 50 de kilometri pe oră.

Astăzi şi hidrologii au emis un cod galben de risc de inundaţii pentru mai multe râuri şi pârâuri din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » România, acoperită de gheață. Carambol cu victime în Vrancea