Video România caută un nou astronaut. NASA şi-a trimis oamenii la Bucureşti pentru a-i încuraja pe tinerii studenţi să aleagă ingineria aerospaţială
România caută un viitor astronaut printre studenţii de la inginerie aerospaţială. Astronauţi celebri de la NASA au venit în ţara noastră pentru a încuraja tinerele speranţe să lupte pentru visul de a ajunge în spaţiu. Profesorii îi susţin pe tineri să aleagă ingineria pentru că mulţi studenţi îşi găsesc un loc de muncă înainte de a termina studiile.
Studenţii pasionaţi de tehnologie şi spaţiu sunt tot mai aproape să-şi îndeplinească visul. I-au cunoscut pe astronauţii de la NASA şi s-au inspirat din experienţa lor. Universitatea Politehnica din Bucureşti lansează o provocare pentru studenţi: un nou astronaut român. Anul acesta au fost scoase peste 200 de locuri la Facultatea de Inginerie Aerospaţială pentru cei care vor să-şi îndeplinească visul.
Tinerii pot alege un program de studiu în limba română sau unul în limba engleză
Tinerii pot alege un program de studiu în limba română sau unul în limba engleză. Pentru licenţa în limba română sunt disponibile 180 de locuri la buget, iar pentru limba engleză 40 de locuri bugetate. "Nu este un demers simplu, este un demers care trebuie să fie al statului român fără doar şi poate, dar credem că din zona ştiinţifică, din zona academică, din zona universitară trebuie să se nască acest proiect ceea ce, repet, am lansat acest program, această idee a astronautului român", a declarat Mihnea Costoiu, rector Politehnica Bucureşti.
Unii au demonstrat deja că au potenţial pe podiumurile marilor competiţii internaţionale. Au proiectat şi lansat propriile lor rachete care au atras atenţia celor mai mari state din lume. "Acestea sunt câteva rachete test care au zburat cu subansamble pe care noi le dezvoltăm în zona aerospace. Avem de asemenea o staţie de sol, tot timpul când lansăm rechete, nu putem să lansăm o rachetă şi să o pierdem, păstrăm legătura cu racheta", a declarat Cătălin Chelmuş, lider de echipă.
"Utilizăm acest subsistem al rachetei care modifică coeficientul de dreg al acesteia şi ne permite nouă să atingem valori ţintă de altitudine", a declarat Eduard Dragu, masterand. Ingineria este una dintre cele mai căutate domenii de către absolvenţii de liceu. Salariul unui inginer debutant mediu porneşte de la 5.000 de lei net în ţara noastră.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰